Subsidie

Extra openstelling subsidie SDE+ (zonnepanelen)

Extra openstelling subsidie SDE+ (zonnepanelen)

Vanaf 17 maart tot en met 2 april 2020 (17:00 uur) wordt de subsidieregeling ‘Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)’ weer opengesteld. De extra openstelling betreft de laatste ronde onder de huidige SDE+-regeling. In dat kader kun jij – of kan je cliënt – een aanvraag indienen voor de categorieën Zon, Biomassa, Geothermie, Water en Wind. Al jaren wordt een groot gedeelte van het budget ingezet voor een tegemoetkoming op zonnepanelen. De subsidieregeling vergoedt het verschil in kostprijs tussen grijze en groene energie over een periode van 15 jaar. In die periode wordt een groot deel van het investeringsbedrag met de SDE+ terugverdiend.

De hoogte van de subsidie hangt mede af van het vermogen van het apparaat, eigen verbruik en teruglevering en de jaarlijks wijzigende basisenergieprijs. Met deze regeling kan dus – naast de energiebesparing – een groot gedeelte van de initiële investering worden terugverdiend. Het betreft overigens de laatste openstellingsronde van de regeling; in het eerste kwartaal van 2020 volgt er vermoedelijk meer informatie over de opvolger, de SDE++ regeling. De SDE++ is in tegenstelling tot de SDE+ niet enkel gericht op duurzame energieproductie, maar ook op CO2-reductie. Het is dan ook nog niet bekend of de SDE++ evenveel ruimte biedt voor aanvragen voor zonnepanelen als de SDE+.

 

Tip

De aanvraagsystematiek van de SDE+ is zeer complex en bestaat uit meerdere fases. Daarbij is het belangrijk om de aanvraag op een strategisch moment in te dienen. Wij raden je dan ook aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen als je van plan bent om te investeren in zonnepanelen. Wij controleren of jouw installatie voor subsidie in aanmerking komt, waarna we je kunnen helpen bij het verzilveren van deze subsidiekans.