ICT- en Competentiemanagement

De cloud bewijst zijn waarde

Eén van de lichtpuntjes van de huidige coronacrisis is dat de waarde van de cloud direct bewezen is. Nu het grootste deel van werkend Nederland verplicht vanuit huis moet werken, zien we dat kantoren die een duidelijke cloudstrategie hebben, hier soepel op inspringen. Voor kantoren die afhankelijk zijn van een eigen server en on-premise (lokaal geïnstalleerde) software is dit een stuk lastiger. Dit is dan ook het moment om na te denken over jouw cloudstrategie, als je dit nog niet gedaan hebt.

Ook bij een migratie naar de cloud is het verstandig om te bepalen waar je nu staat en wat je wilt bereiken. Fiscount kan je hierbij ondersteunen door middel van een Quick scan ICT. Op basis van deze scan stellen we een stappenplan op met daarbij horende maatregelen. Dit plan kun je zelf of (gedeeltelijk) samen met jouw ICT-dienstverlener en/of Fiscount ICT-Service oppakken.

 

Uiteraard zijn er vele verschillende mogelijkheden en tussenstappen. In die zin zullen er ook altijd een manier en tempo zijn, die bij jouw kantoor passen. Of het nu gaat om het migreren van de mailserver naar de cloud, of om een volledige cloudwerkplek.