Financieringsservice

Welke financieringsalternatieven zijn er?

De bank is voor de ondernemer vaak het eerste aanspreekpunt wanneer het gaat om het invullen van een financiering. Als de bank een oplossing biedt, wordt er in de praktijk vaak niet meer gekeken naar mogelijke alternatieven. Dat is jammer, want deze kunnen aantrekkelijk(er) zijn. Met behulp van educatie en deze Fiscasus proberen we aangesloten kantoren te informeren en te inspireren met betrekking tot alternatieve financiering. Daarnaast bieden we ook de FinancieringsScan aan. De meeste vragen die bij Fiscount Financieringsservice binnenkomen, hebben te maken met investeringen of herfinanciering, waarbij het bij de bank spaak dreigt te lopen.

Als aangesloten kantoor kun je tegen een vast gereduceerd tarief (€ 795) je relaties een FinancieringsScan aanbieden. Met deze scan wordt het vraagstuk geïnventariseerd en toetsen wij de financierbaarheid aan de hand van de financieringskaders van de bank(en) of van alternatieve financiers. Hiertoe behoort ook een schets van de voor- en nadelen van verschillende financieringsoplossingen.

Voorbeelden
Twee beknopte voorbeelden van alternatieve financieringsoplossingen: een ondernemer had na verkoop van de onderneming zijn onroerend goed verhuurd. Nu de financiering (na 5 jaren) afloopt, krijgt de ondernemer te horen dat zijn vertrouwde bank niet herfinanciert. Deze financiering is nu ondergebracht via een investeerdersplatform. Ander voorbeeld: een bank wilde een klant in de automotive sector niet helpen met een financiering. Deze is nu gefinancierd bij een FinTech-financier.

Bij een passende financieringsmogelijkheid worden praktische handvatten aangereikt om de financieringsaanvraag succesvol in te dienen. Eventueel kunnen we vanuit Fiscount Financieringsservice ook een bemiddelende rol spelen in samenwerking met je kantoor.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met financieringsspecialist Ard Dekker (a.dekker@fiscountfinancieringsservice.nl) of 038 – 45 61 900.