Financieringsservice

Rentevisie (oktober 2019)

De ECB blijft de beleidsrente verlagen vanwege steeds neerwaarts bijgestelde groeiverwachtingen en het verruimde monetaire beleid door het aanhoudende handelsconflict. De algemene verwachting is dat de rentes in december nogmaals met 10 basispunten zullen dalen. De gehanteerde rentes door de banken houden we nauwlettend in de gaten (benchmarking). Vooruitkijkend naar 2020 wordt verwacht dat de rentes heel laag blijven. De 3-maands Euribor-rente (geldmarkt) zal indicatief rond de -/- 0,55% komen te liggen, een 10-jarige staatslening rond de -/- 0,75%. Banken kunnen deze indicatieve basistarieven met klantopslagen verhogen tot een (maatwerk) klanttarief.

Rentetarieven zijn altijd gebaseerd op maatwerk. Het is daarom lastig om een indicatief tarief af te geven zonder de persoonlijke situatie van de ondernemer en de onderneming te kennen. Om de huidige rentetarieven toch wat meer te kunnen duiden, is dit overzicht opgesteld – aan de hand van ervaringen:

  • 1 jaar: 1,05% tot 2,25%
  • 3 jaar: 1,05% tot 2,25%
  • 5 jaar: 1,15% tot 2,35%
  • 10 jaar: 1,45% tot 2,65%

 

Vanuit Fiscount Financieringsservice geven we jou (en je klant) graag een second opinion op aangeboden financieringsvoorstellen. Ben je benieuwd of het aangeboden voorstel wel marktconform is? Op basis van actuele rentemarkten en specifieke klantgegevens geven we hier graag maatwerkadvies – en uitsluitsel – over. Bel of mail naar Ard Dekker, financieringsspecialist bij Fiscount Financieringsservice, tel. (06) 51717664 of a.dekker@fiscountfinancieringsservice.nl.