Overig

Wijziging Fiscount directie per 1 oktober 2023

Op 1 oktober a.s. zullen mr. Sybren Christians en Rolf van der Steeg AA Gerrie van der Wal opvolgen als directeur van Fiscount.

Over het vertrek van Gerrie
In de loop van 2022 heeft Gerrie aangegeven, na bijna 19 jaar, toe te zijn aan een nieuwe uitdaging in haar carrière. Gerrie heeft Fiscount de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd en uitgebouwd tot de organisatie die het nu is. Inmiddels staat de organisatie met ruim 80 collega’s als een huis. Gelijktijdig is Gerrie moeder van 2 opgroeiende meiden, heeft ze een partner die zelfstandig ondernemer is en heeft ze naast Fiscount nog veel meer ambities in het leven. Kortom, er is onnoemelijk veel werk verzet en ook in de toekomst nog veel te doen. In goed overleg met elkaar is besloten om haar opvolgers grondig in te werken, zodat 1 oktober a.s. een mooie datum van overdracht is.

Over de komst van Sybren
Sybren heeft in het verleden al ruim 4 jaar voor Fiscount gewerkt en is op 1 november 2022 op ons verzoek teruggekeerd op het ‘oude nest’. Niet zomaar natuurlijk. Sybren heeft ruime ervaring als (agro)fiscalist bij o.a. BDO, EY en MFAS, met veel belangstelling voor productontwikkeling binnen de zakelijke dienstverlening. Ook Sybren heeft zijn ambities eerder al kenbaar gemaakt, zodat de overgang naadloos kan worden ingepast. Sybren zal vanaf 1 oktober de functie van algemeen directeur van Fiscount gaan vervullen.

Over de komst van Rolf
Rolf is bij Fiscount binnengehaald om de accountancytak steviger in de markt te gaan zetten. Het feit dat hij juist geen ‘typische’ accountant is, maakt dat hij goed aansluit bij onze ‘serviceorganisatie’. Zijn werkverleden ligt grotendeels bij Crowe Horwath Foederer, MTH en Alfa Accountants en Adviseurs. Rolf heeft uiteenlopende ervaring opgedaan in zowel de assurance praktijk als in de samenstel- en adviespraktijk. De laatste jaren heeft hij zich voornamelijk gericht op bedrijfskundige en strategische vraagstukken. Rolf zal vanaf 1 oktober de functie van directeur operationele zaken gaan vervullen.

Sybren en Rolf hebben al snel aangegeven het graag samen te willen doen. De grootte van de gehele Fiscount-organisatie rechtvaardigt dat ook. Hun gedeelde ambities en visies blijken buitengewoon goed te matchen. Gerrie, Sybren en Rolf zullen de komende periode gezamenlijk optrekken, om de opvolging van Gerrie zo geruisloos als mogelijk te laten verlopen.

Over Erik en Servaas
Erik Tops en Servaas Vrijburg zullen vanuit de statutaire directie de nieuwe generatie blijven aanvullen en ondersteunen waar wenselijk. Zij blijven dit doen naast hun Fiscount-praktijk van respectievelijk estate planner en zakelijk mediator.