Waarnemingsregeling

Continuering van jouw praktijk bij calamiteiten

Accountantskantoren waarbij maar 1 accountant werkzaam is zijn verplicht om waarneming te regelen en te organiseren. Echter, ook administratie- en belastingadvieskantoren kunnen ervoor kiezen om waarneming te regelen als service aan hun cliënten. Hoe een waarneming in de praktijk precies verloopt, hangt af van diverse factoren: ben je nog in staat om met de waarnemer te overleggen of niet? Werk je alleen of zijn er andere medewerkers (eventueel zelfs een medevennoot)? Wat is de verwachte periode dat waarneming nodig is? Is het wellicht nodig om zelfs de opvolging of verkoop van de praktijk in gang te zetten? En zo zijn er nog veel meer factoren die het verloop van de waarneming kunnen bepalen.

Het meest praktisch, en ook financieel-technische het meest gunstig, is wanneer de waarnemer zo veel als mogelijk steunt op de collega’s van jouw kantoor. Vaak gaat het dan om een vaste dag of dagdeel om zaken te bespreken, af te stemmen en te tekenen.

Voordelen van de Fiscount waarnemingsregeling

  • waarneming door een onafhankelijke accountant van Fiscount;
  • zekerheid van een waarnemer met inzicht in jouw praktijk via een jaarlijks updategesprek (telefonisch en – zo nodig – op locatie);
  • regeling rekening houdend met eventuele specifieke wensen.

Meer weten over de Fiscount waarnemingsregeling? Neem contact op met:

Jan Dekker

drs. Jan Dekker AA
accountant • compliance • trainer

038 303 4111
j.dekker@fiscount.nl