Juristen

Jouw partner voor deskundig en praktisch advies

De sociale zekerheid, loonheffingen, het arbeidsrecht en pensioen zijn de laatste jaren enorm aan verandering onderhevig geweest en nog steeds. Niet vreemd dat je na al die veranderingen door de bomen het bos niet meer ziet. Maar er is geen reden voor paniek: neem gewoon contact met ons op! Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring en zijn van alle juridische markten thuis. Wij kunnen je adviseren over alles wat zich afspeelt bij werkgevers en werknemers, maar je kunt ook bij ons terecht voor vragen op het gebied van het ondernemingsrecht, huurrecht, familierecht, aansprakelijkheidsrecht en incasso’s. Onze juristen zijn ook specialist op het gebied van de AVG en kunnen allerhande contracten voor je opstellen of beoordelen. Naast advisering zijn wij ook actief in de procespraktijk en geven we geregeld actualiteitencursussen zoals Arbeid en Recht (4 maal per jaar op 12 locaties). Wil jij liever jouw kennis bijspijkeren op jouw eigen kantoor? Dat kan ook. We komen graag naar je toe.

AVG-scan

Wil je weten of je alle stappen hebt gezet om jouw kantoor AVG-compliant te maken? Of heb je na het plaatsen van een privacyverklaring op de website nog helemaal geen aandacht gehad voor het onderwerp privacy? Dan is de AVG-scan de perfecte manier om inzicht in je organisatie te krijgen. We stellen vast of je volledig bent geweest in je uitrol, of bereiden het pad voor van de uitrol die nog plaats moet vinden. Klik hieronder voor meer informatie!

AVG-scan

Loonheffingen

Wij adviseren je over de loon- en premieheffing in brede zin. Dit kan gaan over de lage/hoge WW-premie, de Werkkostenregeling of de verzekeringsplicht van de DGA, om maar eens wat actuele zaken te noemen. Daarnaast hebben wij ook ruime ervaring met advisering over grensoverschrijdend werken. Kondigt de Belastingdienst een looncontrole aan of heb je een geschil met de Belastingdienst? Wij kunnen je bijstaan. Wil je weten hoe jouw cliënt ervoor staat, doe dan de Quick scan Personeel.

Quick scan Personeel

De steeds veranderende wet- en regelgeving omtrent personeel is ingewikkeld maar biedt ook volop (advies)kansen. Maar het is nog niet zo eenvoudig om die advieskansen te signaleren en op te pakken. Wij kunnen helpen, klik hieronder voor meer informatie!

Quick scan Personeel

Sociale zekerheid

Werkgevers maar ook loonadministrateurs en accountants weten dat verzuim soms lastig is en hoge kosten met zich meebrengt. Wat minder bekend is, is dat er heel veel geld terug te halen is waar ook de financiële ondersteuning niet altijd voldoende alert op is. Zo dient de Werkhervattingskasbeschikking – vaak middels opvragen van stukken bij het UWV – intensief gecontroleerd te worden. Een instroom in de ziektewet of de Wet WIA betekent op langere termijn toerekening van de ziektewet/wia-uitkering van de (ex)medewerker aan de eerste werkgever. Daar dien je alert op te zijn! Onze adviseurs sociale zekerheid zijn ervaren in tijdig bijsturen of terughalen van die (te) hoge toerekeningen. Verder kun je met alle vaak lastige UWV-kwesties bij hen terecht. Bel gewoon!

Slapend dienstverband: beëindigen of laten slapen?

Worstel je met de vraag of je een slapend dienstverband nu wel of juist niet in stand moet houden, met name nu de ‘Regeling compensatie transitievergoeding’ op 1 april 2020 van start gaat? Helemaal niet nodig! Laat het uitzoeken door de juristen van Fiscount. Wij adviseren je graag over hoe je optimaal gebruik kunt maken van deze regeling. Wij kunnen je het volledige dossier uit handen nemen.

Flyer Slapend dienstverband

Flyer team Juristen

Maak kennis met team Juristen

Contact: