Juristen

Jouw partner voor deskundig en praktisch advies

De sociale zekerheid, loonheffingen, het arbeidsrecht en pensioen zijn de laatste jaren enorm aan verandering onderhevig geweest en nog steeds. Niet vreemd dat je na al die veranderingen door de bomen het bos niet meer ziet. Maar er is geen reden voor paniek: neem gewoon contact met ons op! Wij hebben ruim 25 jaar ervaring en zijn van alle juridische markten thuis. Wij kunnen je adviseren over alles wat zich afspeelt bij werkgevers en werknemers, maar je kunt ook bij ons terecht voor vragen op het gebied van het ondernemingsrecht, huurrecht, familierecht, aansprakelijkheidsrecht en incasso’s. Onze juristen zijn ook specialist op het gebied van de AVG en kunnen allerhande contracten voor je opstellen of beoordelen. Naast advisering zijn wij ook actief in de procespraktijk en geven we geregeld actualiteitencursussen zoals Arbeid en Recht (4 maal per jaar op 12 locaties en online). Wil jij liever jouw kennis bijspijkeren op jouw eigen kantoor? Dat kan ook. We komen graag naar je toe.

Arbeidsrecht

Wist je dat het arbeidsrecht haast dagelijks verandert door alle jurisprudentie die verschijnt? En dat je als salarisadministrateur of HR-professional niet zonder de kennis van het cao-recht kunt? Wij snappen dat het in jouw drukke praktijk wellicht niet mogelijk is om overal van op de hoogte te blijven. Daarom doen wij dit voor je. Of je nu vragen hebt over een concurrentie- of geheimhoudingsbeding, je een transitievergoeding wil laten berekenen of je hulp nodig hebt bij een ontslagprocedure, wij staan graag aan jouw zijde.

AVG

Ieder kantoor heeft met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van doen. Uiteraard weten wij hoe je dit handig aanvliegt. Of misschien ben je er al mee aan de slag gegaan en wil je toetsen of je volledig bent geweest in de uitrol. Wij helpen je in alle gevallen graag.

Bedrijfsjuridische dienstverlening

Het doet er niet toe of je een startende ondernemer bent of al langer meedraait; ook jíj krijgt op enig moment te maken met uitdagingen op bedrijfsjuridisch gebied. Zo heb je als starter vaak behoefte aan advies over de organisatiestructuur, algemene voorwaarden, contractvormen, aandeelhoudersregelingen en/of een directiereglement. Ben je een ervaren ondernemer, dan komen er andere vragen voorbij, zoals: past de destijds gekozen rechtsvorm nog wel bij ons bedrijf? Misschien wil je wel een nieuwe samenwerking aangaan, die je juridisch goed wilt vastleggen, of word je onverhoopt aansprakelijk gesteld met je bedrijf.

Loonheffingen

Wij adviseren je over de loon- en premieheffing in brede zin. Dit kan gaan over de lage/hoge WW-premie, de Werkkostenregeling of de verzekeringsplicht van de DGA, om maar eens wat actuele zaken te noemen. Daarnaast hebben wij ook ruime ervaring met advisering over grensoverschrijdend werken. Kondigt de Belastingdienst een looncontrole aan of heb je een geschil met de Belastingdienst? Wij kunnen je bijstaan. Wil je weten hoe jouw cliënt ervoor staat, doe dan de Quick scan Personeel.

Quick scan Personeel

De steeds veranderende wet- en regelgeving omtrent personeel is ingewikkeld maar biedt ook volop (advies)kansen. Maar het is nog niet zo eenvoudig om die advieskansen te signaleren en op te pakken. Wij kunnen helpen, klik hieronder voor meer informatie!

Quick scan Personeel

Sociale zekerheid

Werkgevers maar ook loonadministrateurs en accountants weten dat verzuim soms lastig is en hoge kosten met zich meebrengt. Wat minder bekend is, is dat er heel veel geld terug te halen is waar ook de financiële ondersteuning niet altijd voldoende alert op is. Zo dient de Werkhervattingskasbeschikking – vaak middels opvragen van stukken bij het UWV – intensief gecontroleerd te worden. Een instroom in de ziektewet of de Wet WIA betekent op langere termijn toerekening van de ziektewet/wia-uitkering van de (ex)medewerker aan de eerste werkgever. Daar dien je alert op te zijn! Onze adviseurs sociale zekerheid zijn ervaren in tijdig bijsturen of terughalen van die (te) hoge toerekeningen. Verder kun je met alle vaak lastige UWV-kwesties bij hen terecht. Bel gewoon!

Brochure Uitkeringsbeslissing ZW of WGA ontvangen?

Brochure Premienota WHK ontvangen?

Ondernemingsrecht

Wie gaat samenwerken, wil dit goed geregeld hebben. Of je de samenwerking nu aangaat door aandelen uit te geven of omdat je een vennootschap onder firma start, er is altijd juridisch werk aan de winkel. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Kom je alsnog tot de conclusie dat er een dispuut bestaat, dan gaan we vanzelfsprekend graag na hoe de samenwerking kan worden ontvlochten. Daarnaast kunnen wij je adviseren over fusies, overnames en nemen wij complete incasso’s uit handen.

Contact: