Informatie inzake het Coronavirus

De maatregelen omtrent het Coronavirus leiden tot veel vragen bij onze aangesloten kantoren. 

We hebben een landingspagina gemaakt omtrent alles wat met corona te maken heeft. Vragen omtrent cursussen, vakinhoudelijke vragen, mededelingen e.d.
Natuurlijk is deze pagina nu nog niet compleet. Deze pagina wordt dagelijks gevuld en bijgehouden en daarom wel steeds uitgebreider en completer. 

Uiteraard volgen wij de Corona- info/maatregelen op de voet en zullen wij u zodra er nieuws is, direct informeren.

Wij begrijpen dat er veel op u af komt. En informeren én ondersteunen u waar mogelijk.
Laat ons weten hoe wij u als kantoor kunnen helpen en ondersteunen.
Geef dan ook gerust aan wanneer u iets van ons nodig heeft. Wij staan voor u klaar.

Donderdag 08-07

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 25) van ons ontvangen.

Donderdag 10-6

Vandaag is het FiscContact ‘special update coronamaatregelen 2021’, aan de aangesloten kantoren beschikbaar gesteld.

Dinsdag 01-06

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 24) van ons ontvangen.

Woensdag 26-05

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 23) van ons ontvangen.

Maandag 15-03

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 22) van ons ontvangen.

Dinsdag 26-01

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 21) van ons ontvangen.

Vrijdag 18-12

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 20) van ons ontvangen.

Donderdag 26-11

Vandaag is het FiscContact ‘Verlengde regeling subsidie financiering vaste lasten MKB COVID-19’, aan de aangesloten kantoren beschikbaar gesteld.

Donderdag 29-10

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 19) van ons ontvangen.

Woensdag 07-10

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 18) van ons ontvangen.

Woensdag 02-09

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 17) van ons ontvangen.

Dinsdag 25-08

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 16) van ons ontvangen.

Maandag 06-07

Vandaag opgenomen in onze Modellenbank: ‘Berekening voorschot en subsidie NOW 2.0’. Met dit rekenmodel kunt u zowel het voorschot als de definitieve vaststelling van de subsidie NOW 2.0 berekenen.

Woensdag 01-07

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 15) van ons ontvangen.

Dinsdag 30-06

Sinds vanmiddag 12:00 uur is het mogelijk om de tegemoetkoming ‘Regeling subsidie financiering vaste lasten MKB COVID-19’, ook wel de tegemoetkoming vaste lasten (kortweg TVL-regeling) aan te vragen. De spelregels van de subsidieregeling hebben wij verwerkt in het FiscContact ‘TVL’ en vandaag aan u beschikbaar gesteld.

Maandag 29-06

Onlangs is de ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) 2.0’ gepubliceerd. We hebben deze wijzigingen verwerkt in een aanvulling op deel 1 van het FiscContact ‘NOW 2.0’, en vandaag aan u beschikbaar gesteld. Hiermee kunt u uw klanten informeren over de aanvullingen ten opzichte van het eerder toegestuurde FiscContact.

Woensdag 17-06

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 14) van ons ontvangen.

Woensdag 03-06

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 13) van ons ontvangen.

Woensdag 27-05

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 12) van ons ontvangen.

Maandag 25-05

Afgelopen week is de ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)’ opnieuw aangepast. De aanpassingen betreffen zowel de bestaande NOW (1.0) voor de eerste subsidieperiode (maart t/m mei) als de nieuwe NOW (2.0) voor de tweede subsidieperiode (juni t/m augustus). We hebben het bestaande FiscContact NOW 1.0 bijgewerkt en een nieuw FiscContact over de NOW 2.0 gemaakt en vandaag aan u beschikbaar gesteld. Met deze FiscContacten kunt u uw klanten op de hoogte brengen van deze laatste ontwikkelingen omtrent de NOW.

Donderdag 14-05

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 11) van ons ontvangen.

Donderdag 07-05

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 10) van ons ontvangen.

Woensdag 06-05

Vanwege de coronacrisis zijn er ook veel maatregelen getroffen in de loonheffingen. Vandaag heeft u van ons het FiscContact ‘Loonheffingen in coronatijd’, opgesteld door collega Hans Tabak, ontvangen. Hiermee zet u de meest belangwekkende maatregelen op een rij en creëert u overzicht voor uw klant.

Vrijdag 01-05

Vandaag opgenomen in onze Modellenbank: ‘modelbrief uitstel rente en aflossing (hypothecaire) geldlening‘ opgesteld. Met deze modelbrief kan uw cliënt zijn/haar geldverstrekker verzoeken om uitstel van betaling te verlenen voor de hypotheeklasten.
Daarnaast opgenomen: ‘modelbrief verzoek om uitstel van betaling leverancier‘. Met deze modelbrief kan uw cliënt zijn/haar leverancier verzoeken om uitstel van betaling te verlenen.

Donderdag 30-04

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 9) van ons ontvangen.

Woensdag 29-04

Vandaag opgenomen in onze Modellenbank: ‘modelbrief loondoorbetaling oproepkracht tijdens corona’. Met deze modelbrief geeft de werkgever aan dat hij/zij de oproepkracht loon zal doorbetalen zonder dat daaruit rechten kunnen worden ontleend op een toekomstig vast loon.

Dinsdag 28-04

De ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)’ is verruimd. Onze aangesloten kantoren hebben daarom een aanvulling op het FiscContact ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)’ van ons ontvangen.

Donderdag 23-04

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 8) van ons ontvangen.

Vandaag opgenomen in onze Modellenbank: ‘Checklist ziekmelden of niet en aanvullende acties’. Met deze checklist kunt u voor verschillende situaties bepalen of een werknemer moet worden ziekgemeld of niet en welke aanvullende acties u verder nog zou kunnen ondernemen.

Woensdag 22-04

Door de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus te beperken derven veel zelfstandig ondernemers inkomsten.
Om ook deze groep tijdens de coronacrisis te ondersteunen, is de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo)’ getroffen.

Collega Hans Tabak heeft voor u een cliëntenbrief opgesteld waarmee u uw klanten kunt informeren. Vandaag heeft u de cliëntenbrief ‘Tozo’ van ons ontvangen.

Donderdag 16-04

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 7) van ons ontvangen.

Uw klant wil tijdens de coronacrisis natuurlijk daar waar mogelijk bezuinigen op de kosten. De pensioenlasten hakken er behoorlijk in, dus daarop bezuinigen zou enorm schelen.
Maar wat is er eigenlijk mogelijk? Vandaag heeft u het FiscContact ‘Pensioenregeling tijdens de coronacrisis; wat te doen?’ van ons ontvangen.
Met dit FiscContact informeert u uw klanten over de verschillende mogelijkheden.

Voor inhoudelijke vragen kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met Edwald de Voogd van der Straten, tel. 0570 – 60 00 02 of met een van zijn collega’s.

Woensdag 15-04

Collega Richard Lukken heeft een voorbeeldbrief opgesteld waarbij een huurder van bedrijfsruimte een beroep doet op huuropschorting. Dit model is vandaag opgenomen in onze Modellenbank.

Dinsdag 14-04

Vandaag heeft u een nieuwe editie ‘Maatregelen Coronavirus’ van ons ontvangen. Hiermee kunt u uw klanten ‘bijpraten’ over de actuele stand van zaken met betrekking tot de steunmaatregelen in de strijd tegen de gevolgen van de coronacrisis.

Daarnaast hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen tijdens het live Webinar ‘Toelichting financiële maatregelen rondom Covid-19’ aan u verzonden.

Vrijdag 10-04

Vandaag heeft u de Fiscourant special Coronavirus (deel 6) van ons ontvangen.

Donderdag 09-04

Wij hebben het stroomschema ‘Aanvraag inkomensaanvulling TOZO’ voor u ontwikkeld. Met het doorlopen van de vragen in het stroomschema kunt u voor uw cliënt vaststellen of hij/zij in aanmerking komt voor de inkomensondersteuning van uit de TOZO-regeling. Tevens is het stroomschema ‘Aanvraag lening vanuit TOZO’ voor u ontwikkeld. Met het doorlopen van de vragen in dit stroomschema kunt u voor uw cliënt vaststellen of hij/zij in aanmerking komt voor een lening vanuit de TOZO-regeling. De modellen zijn vandaag opgenomen in de Fiscount Modellenbank.

Wij zijn volop bezig met het verder organiseren van diverse Webinars. Deze kunt u terugvinden in ons educatieaanbod. Deze week toegevoegd in ons aanbod: Webinar: Accountancyaspecten CoronaWebinar: De NOW uitgelegd met rekenmodelWebinar coronavirus & financieren: Wat zijn de mogelijkheden?Webinar: corona en contracten; hoe ga je om met (wederzijdse) verplichtingen? en het Webinar Fiscale agrarische actualiteiten 2020.

Woensdag 08-04

De adviseurs van Fiscount hebben het model ‘Aanvulling arbeidsovereenkomst verlaging loon en notulen AV’ gemaakt. Met dit modelcontract kunt u het gebruikelijk loon in verband met de Coronacrisis in 2020 verlagen.

Tevens zijn bijgevoegd twee notulen AV: een voor het loon in de holding-bv en een voor de managementfee.

Het model is vandaag opgenomen in de Fiscount Modellenbank.

Momenteel zijn wij bezig met het organiseren van diverse webinars. Deze kunt u terugvinden in ons educatieaanbod. Vandaag toegevoegd: Webinar accountancyaspecten Corona.

Dinsdag 07-04

We weten inmiddels dat de beperkende maatregelen in elk geval nog tot 28 april a.s. van kracht blijven. Premier Rutte gaat er bovendien al vanuit dat we ook daarna de teugels nog niet kunnen laten vieren.
Hoe lang het ook gaat duren, wij blijven u onder meer met de Fiscourant Specials steeds informeren over de laatste ontwikkelingen. Zo ook met dit deel 5, vandaag aan de kantoren verzonden.
En ook nu zitten onze adviseurs weer klaar om uw vragen te beantwoorden.

Maandag 06-04

De adviseurs van Fiscount hebben een model ontwikkeld waarmee u niet alleen het voorschot op de subsidie kunt berekenen maar ook de definitieve subsidie.
Het model kunt u dus ook gebruiken als u straks (24 weken na afloop van de periode die is opgegeven voor de berekening van de omzetdaling) een aanvraag indient voor de definitieve vaststelling.
In het model zijn de laatste voorwaarden en mogelijke correcties verwerkt. Dus ook de wijzigingen in de berekening die afgelopen vrijdag bekend zijn gemaakt, zijn er in verwerkt.

Het model is vandaag verzonden aan de aangesloten kantoren en is opgenomen in de Fiscount Modellenbank.

Vrijdag 03-04

Vandaag heeft u een nieuwe editie van de cliëntenbrief ‘Maatregelen Coronavirus’ van ons ontvangen. In deze editie brengt u uw klanten op de hoogte van de laatste stand van zaken m.b.t. de steunmaatregelen en over andere zaken, waarover u hen nog niet eerder hebt bericht.

Donderdag 02-04

Uw klanten zo actueel mogelijk informeren over de steunmaatregelen die zijn getroffen om ze door de Coronacrisis heen te helpen.
Dat doet u onder meer met het FiscContact ‘de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-regeling)’, vandaag aan de aangesloten kantoren beschikbaar gesteld.

Woensdag 01-04

Op de website van de belastingdienst is vanochtend een belangrijke update geplaatst in verband met uitstel van betaling voor diverse belastingen.

Het is vanaf heden mogelijk om online uitstel van betaling aan te vragen voor de IB, VPB, BTW en LB, door in te loggen met een DigiD-code.

Mocht u hierover vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen met één van onze fiscalisten.

Dinsdag 31-03

Er is inmiddels meer bekend over de verschillende steunmaatregelen. Die staan uiteraard in dit deel 4 van deze Fiscourant Special, welke zojuist is verzonden naar de kantoren.

Maandag 30-03

De update, van het ‘FiscCorona formulieren overzicht’, hebben wij aan u verzonden.

Donderdag 26-03

De update, van het ‘FiscCorona formulieren overzicht’, hebben wij aan u verzonden.

Woensdag 25-03

De 3e Fiscourant Special hebben wij aan u verzonden. Na de laatste update in deel 2 van de Fiscourant special zijn er weer enkele ontwikkelingen/maatregelen geweest met betrekking tot het Coronavirus.
Daarvan brengen wij u op de hoogte in deze Fiscourant special deel 3.

Dinsdag 24-03

Inmiddels zijn er diverse maatregelen getroffen in het kader van de Coronacrisis door tal van verschillende instellingen, waar met name ondernemers een beroep op kunnen doen.
Voor een aantal regelingen moet een aanvraagformulier of een verzoek worden gedaan. Vandaag hebben wij u een overzicht gestuurd, dat zeker nog verder zal worden uitgebreid, waarin wij alle formulieren, verzoekschriften en/of verwijzingen naar webpagina’s voor u in beeld hebben gebracht. Ook de toekomstige wijzigingen. Deze formulieren zijn bruikbaar voor de cliënten waarop de betreffende maatregel van toepassing is. Zodra er iets wijzigt, ontvangt u van ons een nieuw c.q. aangevuld overzicht per mail.

Daarnaast hebben wij u ook een modelverzoek ‘Bijzonder uitstel van betaling’ toegezonden.

Vrijdag 20-03

De Fiscasus Fiscaal, met daarin opgenomen de fiscale maatregelingen m.b.t. het Coronavirus, is aan u verzonden.

Donderdag 19-03

De update, van de cliëntenbrief ‘Maatregelingen Coronavirus’, hebben wij aan u verzonden.
Deelnemers van het VTA (2) zijn geïnformeerd dat het VTA doorgaat…online!
Tevens is de Fiscasus Financiering aan u verzonden, met uiteraard berichten m.b.t. Coronamaatregelen.

Woensdag 18-03

De 2e Fiscourant Special hebben wij aan u verzonden, met een update n.a.v. het pakket aan maatregelingen welke pakket dinsdag werd aangekondigd.

Dinsdag 17-03

De cliëntenbrief ‘Maatregelingen Coronavirus’ is aan u beschikbaar gesteld.

Maandag 16-03

De 1e Fiscourant Special hebben wij aan u verzonden.

Wij hebben een landingspagina aangemaakt op onze website. Daar vindt u alle informatie vanuit Fiscount.

Corona publicaties

Uiteraard besteden wij in de diverse Fiscasussen aandacht aan Corona- info/maatregelen. Klik hier om de publicaties te lezen.

Fiscount educatie

Corona is nog niet verslagen, maar we zijn op de goede weg en daarom kunnen we elkaar vanaf
1 september a.s. weer ontmoeten. We starten dan ook weer met onze fysieke cursussen en trainingen. En maak je geen zorgen over je veiligheid, want wij – én onze locaties – houden ons vanzelfsprekend aan de richtlijnen van het RIVM. Maar zie je het toch nog niet zitten om onze bijeenkomsten fysiek bij te wonen? Geen probleem, wij blijven ook webinars aanbieden. Bekijk het volledige cursusaanbod op onze website.

En als jij er aan toe bent, komen we ook graag weer bij je op kantoor. Houd je het liever nog even bij telefonisch of digitaal contact? Ook prima, onze adviseurs staan klaar om je verder te helpen.

We houden contact en als jij er aan toe bent, zien we elkaar weer in september.

Vragen, opmerkingen of inschrijven? Bel dan even met ons kantoor, 038 – 456 19 00. Of stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl.