Informatie inzake het Coronavirus

De maatregelen omtrent het Coronavirus leiden tot veel vragen bij onze aangesloten kantoren. 

We hebben een landingspagina gemaakt omtrent alles wat met corona te maken heeft. Vragen omtrent cursussen, vakinhoudelijke vragen, mededelingen e.d.
Natuurlijk is deze pagina nu nog niet compleet. Deze pagina wordt dagelijks gevuld en bijgehouden en daarom wel steeds uitgebreider en completer. 

Uiteraard volgen wij de Corona- info/maatregelen op de voet en zullen wij u zodra er nieuws is, direct informeren.

Wij begrijpen dat er veel op u af komt. En informeren én ondersteunen u waar mogelijk.
Laat ons weten hoe wij u als kantoor kunnen helpen en ondersteunen.
Geef dan ook gerust aan wanneer u iets van ons nodig heeft. Wij staan voor u klaar.

Woensdag 08-04

De adviseurs van Fiscount hebben het model ‘Aanvulling arbeidsovereenkomst verlaging loon en notulen AV’ gemaakt. Met dit modelcontract kunt u het gebruikelijk loon in verband met de Coronacrisis in 2020 verlagen.

Tevens zijn bijgevoegd twee notulen AV: een voor het loon in de holding-bv en een voor de managementfee.

Het model is vandaag opgenomen in de Fiscount Modellenbank.

Momenteel zijn wij bezig met het organiseren van diverse webinars. Deze kunt u terugvinden in ons educatieaanbod. Vandaag toegevoegd: Webinar accountancyaspecten Corona.

Dinsdag 07-04

We weten inmiddels dat de beperkende maatregelen in elk geval nog tot 28 april a.s. van kracht blijven. Premier Rutte gaat er bovendien al vanuit dat we ook daarna de teugels nog niet kunnen laten vieren.
Hoe lang het ook gaat duren, wij blijven u onder meer met de Fiscourant Specials steeds informeren over de laatste ontwikkelingen. Zo ook met dit deel 5, vandaag aan de kantoren verzonden.
En ook nu zitten onze adviseurs weer klaar om uw vragen te beantwoorden.

Maandag 06-04

De adviseurs van Fiscount hebben een model ontwikkeld waarmee u niet alleen het voorschot op de subsidie kunt berekenen maar ook de definitieve subsidie.
Het model kunt u dus ook gebruiken als u straks (24 weken na afloop van de periode die is opgegeven voor de berekening van de omzetdaling) een aanvraag indient voor de definitieve vaststelling.
In het model zijn de laatste voorwaarden en mogelijke correcties verwerkt. Dus ook de wijzigingen in de berekening die afgelopen vrijdag bekend zijn gemaakt, zijn er in verwerkt.

Het model is vandaag verzonden aan de aangesloten kantoren en is opgenomen in de Fiscount Modellenbank.

Vrijdag 03-04

Vandaag heeft u een nieuwe editie van de cliëntenbrief ‘Maatregelen Coronavirus’ van ons ontvangen. In deze editie brengt u uw klanten op de hoogte van de laatste stand van zaken m.b.t. de steunmaatregelen en over andere zaken, waarover u hen nog niet eerder hebt bericht.

Donderdag 02-04

Uw klanten zo actueel mogelijk informeren over de steunmaatregelen die zijn getroffen om ze door de Coronacrisis heen te helpen.
Dat doet u onder meer met het FiscContact ‘de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-regeling)’, vandaag aan de aangesloten kantoren beschikbaar gesteld.

Woensdag 01-04

Op de website van de belastingdienst is vanochtend een belangrijke update geplaatst in verband met uitstel van betaling voor diverse belastingen.

Het is vanaf heden mogelijk om online uitstel van betaling aan te vragen voor de IB, VPB, BTW en LB, door in te loggen met een DigiD-code.

Mocht u hierover vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen met één van onze fiscalisten.

Dinsdag 31-03

Er is inmiddels meer bekend over de verschillende steunmaatregelen. Die staan uiteraard in dit deel 4 van deze Fiscourant Special, welke zojuist is verzonden naar de kantoren.

Maandag 30-03

De update, van het ‘FiscCorona formulieren overzicht’, hebben wij aan u verzonden.

Donderdag 26-03

De update, van het ‘FiscCorona formulieren overzicht’, hebben wij aan u verzonden.

Woensdag 25-03

De 3e Fiscourant Special hebben wij aan u verzonden. Na de laatste update in deel 2 van de Fiscourant special zijn er weer enkele ontwikkelingen/maatregelen geweest met betrekking tot het Coronavirus.
Daarvan brengen wij u op de hoogte in deze Fiscourant special deel 3.

Dinsdag 24-03

Inmiddels zijn er diverse maatregelen getroffen in het kader van de Coronacrisis door tal van verschillende instellingen, waar met name ondernemers een beroep op kunnen doen.
Voor een aantal regelingen moet een aanvraagformulier of een verzoek worden gedaan. Vandaag hebben wij u een overzicht gestuurd, dat zeker nog verder zal worden uitgebreid, waarin wij alle formulieren, verzoekschriften en/of verwijzingen naar webpagina’s voor u in beeld hebben gebracht. Ook de toekomstige wijzigingen. Deze formulieren zijn bruikbaar voor de cliënten waarop de betreffende maatregel van toepassing is. Zodra er iets wijzigt, ontvangt u van ons een nieuw c.q. aangevuld overzicht per mail.

Daarnaast hebben wij u ook een modelverzoek ‘Bijzonder uitstel van betaling’ toegezonden.

Vrijdag 20-03

De Fiscasus Fiscaal, met daarin opgenomen de fiscale maatregelingen m.b.t. het Coronavirus, is aan u verzonden.

Donderdag 19-03

De update, van de cliëntenbrief ‘Maatregelingen Coronavirus’, hebben wij aan u verzonden.
Deelnemers van het VTA (2) zijn geïnformeerd dat het VTA doorgaat…online!
Tevens is de Fiscasus Financiering aan u verzonden, met uiteraard berichten m.b.t. Coronamaatregelen.

Woensdag 18-03

De 2e Fiscourant Special hebben wij aan u verzonden, met een update n.a.v. het pakket aan maatregelingen welke pakket dinsdag werd aangekondigd.

Dinsdag 17-03

De cliëntenbrief ‘Maatregelingen Coronavirus’ is aan u beschikbaar gesteld.

Maandag 16-03

De 1e Fiscourant Special hebben wij aan u verzonden.

Wij hebben een landingspagina aangemaakt op onze website. Daar vindt u alle informatie vanuit Fiscount.

Corona publicaties

Uiteraard besteden wij in de diverse Fiscasussen aandacht aan Corona- info/maatregelen. Klik hier om de publicaties te lezen.

Fiscount educatie

In navolging op de aangescherpte maatregelen rondom het Coronavirus, worden alle geplande cursussen en trainingen (m.u.v. het VTA en het Arbeid en Recht) t/m 1 juni a.s. opgeschort.
Momenteel zijn wij bezig met het organiseren van o.a. webinars. Zodra wij hier meer over kunnen vertellen, ontvangt u vanzelfsprekend van ons bericht.
Uiteraard zijn onze adviseurs gewoon bereikbaar en staan wij graag voor u klaar.

Arbeid en Recht (2) gaat door! Online.

Je zult begrijpen dat A&R (2) vanzelfsprekend niet fysiek door kan gaan. Maar, … A&R (2) gaat door! Online. Alle deelnemers zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd en ontvangen nog aanvullende informatie. Wij wensen alle deelnemers alvast een goed A&R!

VTA (2) online

De deelnemers van het VTA (2) hebben inmiddels een bevestiging met daarin de linkjes naar de online presentaties + bijbehorende instructie ontvangen. De online presentaties zijn van vrijdag 27 maart t/m vrijdag 10 april beschikbaar.

Vragen, opmerkingen of inschrijven? Bel dan even met ons kantoor, 038 – 456 19 00. Of stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl.