Zivver

Waarom zou ik veilig mailen?

E-mail is de meest gebruikte vorm van communicatie door organisaties. Het voordeel van e-mail is dat iedereen het gebruikt. Het nadeel ervan is dat het zeer moeilijk te beveiligen is. Meer dan de helft van de gemelde datalekken in Nederland werd veroorzaakt door een vergissing: iemand stuurde iets aan de verkeerde ontvanger. Je moet er niet aan denken dat die gevoelige gegevens in verkeerde handen komen!
Tegen deze en andere risico’s wil de nieuwe privacywet (AVG) mensen beschermen. De AVG schrijft expliciet sterke encryptie en authenticatie voor als beveiligingsmaatregel voor gevoelige informatie. Daarmee stelt de wet organisaties voor een uitdaging. Het feit dat menselijke fouten de belangrijkste oorzaak zijn van datalekken, maakt de uitdaging nog groter.
ZIVVER geeft unieke bescherming tegen datalekken en helpt je te voldoen aan de AVG.

Hoe werkt veilig mailen met ZIVVER?

Met ZIVVER e-mail je zoals je gewend bent. Zo mail je makkelijk en veilig met onze Outlook plug-in, mobiele apps of online webomgeving. ZIVVER waarschuwt nog vóórdat je een bericht verstuurt voor missers. Denk daarbij aan het versturen van verkeerde inhoud naar de verkeerde ontvanger.

Bij een waarschuwing voor bijvoorbeeld een verkeerde ontvanger of verkeerde bijlage, geeft ZIVVER meteen een oplossing. Verzending gebeurt natuurlijk altijd via een volledige versleutelde verbinding. Dat is uniek. Maar vooral heel simpel en veilig.

Mocht het toch fout gaan, dan kun je het verstuurde ZIVVER-bericht altijd terugtrekken. Het bericht is dan niet meer te lezen door de ontvanger. Wanneer de ontvanger het bericht heeft doorgestuurd aan een derde, is het bericht voor die derde persoon ook niet meer te lezen. Met deze functie beperk je de schade van een datalek.

Je kunt ook grote bestanden tot 5TB versturen via ZIVVER. Capaciteitsbeperkingen van de mailbox of mailserver van zowel de verzender als de ontvanger gelden niet voor bestanden die je via ZIVVER verstuurt. Een mailbox loopt dus niet vol door het ontvangen of verzenden van bestanden.
Je kunt ZIVVER op verschillende manieren gebruiken: via de Outlook plug-in, de Outlook Web App, de webapplicatie of de mobiele app. Het werkt op elke smartphone, tablet en computer.

Veilig mailen met iedereen

Met ZIVVER start je makkelijk een conversatie met contacten die (nog) geen gebruikers zijn. Zij ontvangen per e-mail een melding dat er een veilig bericht voor hen klaarstaat. Vervolgens kunnen zij hier – zonder account! – op reageren via ZIVVER.

Contact

Mark 1

Mark ter Steege
IT-adviseur | relatiebeheerder Fiscount ICT-Service

06 - 422 48 742
m.tersteege@fiscountict.nl