Dataswitcher

Wat wordt er geconverteerd?

De stambestanden van de administratie (rekeningschema’s, debiteuren, crediteuren, kostenplaatsen en projecten) en de financiële gegevens van de geselecteerde boekjaren.

Splitsing in dagboeken
Bij de conversie heb je de keuze om de documentlink mee te nemen of het brondocument. Deze gegevens worden tijdens de conversie gekoppeld aan de inkoop- of verkoopboeking. Financiële data worden geconverteerd in het inkoop-, verkoop- en conversiedagboek. Ook is het mogelijk om het conversiedagboek te splitsen in aparte dagboeken bijvoorbeeld voor bank of kas.

Multi-conversies
De conversietool is niet alleen ontwikkeld voor een enkele conversie, maar kan ook meerdere administraties omzetten naar bijvoorbeeld Exact Online. Hiervoor hebben wij een ‘preset’ ontwikkeld, die wordt toegepast als de administraties allemaal omgezet moeten worden. De methode werkt eenvoudig wanneer je al gebruik maakt van een standaardrekeningschema en -rapportagestructuur. Door eenmalig de ‘preset’ in te stellen, wordt de omzetting toegepast op alle administraties.

Ook instellingen worden meegenomen
Naast de financiële mutaties worden ook de algemene instellingen van de administratie overgezet. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid om deze gegevens aan te vullen in de applicatie.

Dit maakt Dataswitcher een uitzonderlijk krachtige conversietool!

  • 100% werking in de cloud. Er is geen installatie van software nodig. Daarnaast werkt het op de achtergrond: je start de conversie en kan dan iets anders gaan doen.
  • Stambestanden worden volledig geconverteerd.
  • Er worden dagboeken aangemaakt en ook de KAS- en BANK-boeken.
  • Btw-instellingen worden aangemaakt: je hoeft enkel de juiste grootboekrekeningen te koppelen.
  • De hele debiteuren- en crediteurenhistorie wordt overgezet. Afletteren is daarna niet meer nodig.
  • Het is niet noodzakelijk om ‘lege administratie’ aan te maken: dit doet de tool automatisch.

Unit4, Reeleezee, Yuki, Muis, AFAS of andere boekhoudpakketten converteren? Neem contact met mij op!

Mark 1

Mark ter Steege
IT-adviseur | relatiebeheerder Fiscount ICT-Service

06 - 422 48 742
m.tersteege@fiscountict.nl