Gegevensanalyse

Als accountants-, administratie- of (belasting)advieskantoor beschik je over heel veel data. Worden deze data gepresenteerd samen met openbare of extracomptabele data, dan geeft dit veel inzicht in de bedrijfsprocessen. Het gebruik van data-analyse tools en het visualiseren van bedrijfsdata wordt steeds populairder. Dit wordt ook steeds meer van belang om alle bedrijfsprocessen en de financiële administratie goed in de greep te houden en om toekomstgerichte keuzes te kunnen maken.

Een aantal toepassingen zijn:

  • Analyseren van interne bedrijfsprocessen;
  • Analyseren van financiële data;
  • Analyseren van extracomptabale of openbare data (eventueel samen met financiële data);
  • Benchmarking;

Wij bieden accountants-, administratie- of (belasting)advieskantoren de mogelijkheid te onderzoeken waar gegevensanalyse toegepast kan worden. We onderzoeken welke databronnen al beschikbaar zijn en welke databronnen binnen de bedrijfsprocessen, of vanuit externe informatie, nog ingezet kunnen worden.

Data integratietools

Data integratietools maken het mogelijk om bronnen te ontsluiten, verwerken, samen te brengen en op te slaan. Een voorbeeld is de uitwisseling van data tussen applicaties. We kunnen je hierin adviseren en gericht op weg helpen met dataoplossingen. Ook kunnen we helpen bij het inrichten en opzetten van een data-infrastructuur/ een gegevenspijplijn ( ETL) door gegevens uit verschillende systemen/databases op te schonen, te transformeren en te combineren en deze samen te brengen in een doelgegevensopslag. Zo kan je data beter analyseren en zien hoe een dataset in de loop van de tijd verandert.

De helpende hand

Hoe kan Fiscount je bijvoorbeeld helpen:

  • Advisering bij Microsoft Power BI voor beginners en voor gevorderden. Met deze interactieve tool kan je data visualiseren, zodat je beslissingen kunt nemen op grond van data gestuurde inzichten;
  • Advies bij het opstellen van de eisen en begeleiding bij de selectie van een passende ‘partner in science’; een partij die inzichten kan genereren uit data en in staat is om algoritmen te creëren en ontwikkelen;
  • Adviesbegeleiding bij de inzet van visualisaties (grafieken, kaarten en diagrammen) van bedrijfsdata: verkenning, uitleg over praktijkvoorbeelden, keuze van software en opzet en implementatie.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met ons team Kantorenondersteuning. Zij brengen jou in contact met de juiste vakspecialist.

Anet Nokkert portret

Team Kantorenondersteuning

038 456 1900
info@fiscount.nl