De transitie naar cloudwerken

De transitie naar werken vanuit de Cloud is een uitdaging voor kantoren. Deze ontwikkeling is al jaren bezig en het aandeel van webapplicaties wordt steeds groter en steeds meer kantoren werken hiermee. Daarnaast heeft het werken op afstand en het online samenwerken een vlucht genomen. Dit heeft tot gevolg dat er een andere behoefte ontstaat ten aanzien van de infrastructuur, beveiliging en gewenste functionaliteit. Vanuit Fiscount ondersteunen we kantoren bij de uitdagingen die deze cloudtransitie met zich meebrengt:

Infrastructuur outsourcen

Het aanbieden van applicaties als clouddienst, waardoor het niet meer nodig is om software te installeren en configureren op je server, heeft een enorme vlucht genomen. Dit gebeurt op basis van een abonnement, waarbij het uitgangspunt is Software- as -a-Service ofwel SaaS. Door deze snelle ‘ver-Saas-ing’ van het applicatielandschap, hebben steeds minder kantoren behoefte aan een eigen IT-infrastructuur. Vanuit je online werkplek-standaard start je applicaties, gebaseerd op onder andere Microsoft (Office) 365. Deze moderne werkplek kent een cloud-based applicatiepalet met een mix van accountancy applicaties en Microsoft productiviteits-apps. Maar nog niet alle software zijn webapplicaties en ook staan klantbestanden vaak nog op een centrale serveromgeving. Ondertussen zijn ook hiervoor mogelijkheden om deze een plek te geven in de Cloud. Investeren in nieuwe servers is hierdoor niet meer nodig.

Fiscount helpt je met het maken van de juiste keuzes, de volgorde van de te nemen stappen en de begeleiding daarvan.

Teams en Microsoft 365-applicaties inzetten

Microsoft Teams is een krachtige en laagdrempelige tool uit de 365-cloudapplicaties van Microsoft. In een tijd waarin hybride werken (thuis en op kantoor) de norm is geworden, haken kantoren in toenemende mate aan op het Teams platform als middelpunt voor een efficiënte samenwerking. Het is populair binnen de branche. Dat heeft naast de toegankelijkheid ook te maken met de kosten. Het zit namelijk standaard in je abonnement.

Fiscount helpt je met het in kaart brengen van de gewenste functionaliteiten van Teams en de Microsoft 365-applicaties en hoe deze ondersteunend zijn voor jouw kantoorproces.

Datamanagement

Datamanagement is een groeiende uitdaging voor kantoren. Data raken steeds meer versnipperd over webapplicaties. Daarnaast is er behoefte aan een centrale bestandslocatie voor klant- en werkbestanden in de cloudomgeving. Het inzetten van een online documentmanagementsysteem (DMS), Teams of SharePoint is zowel een uitkomst als een uitdaging.

Fiscount helpt je met het oplossen van deze puzzel, de volgorde van de te nemen stappen en het inrichten van jouw data omgeving.

Klantinteracties

Vanuit online software worden steeds vaker directe klantinteracties aangeboden of mogelijkheden voor samenwerken, maar het blijft een uitdaging voor kantoren om alle klantinteracties te stroomlijnen. Klantportalen zijn daarbij op zijn retour, ten gunste van software rond digitaal ondertekenen en oplossingen rond het slim delen van documenten.

Fiscount zet de processtromen en bijbehorende kantoor- en klantacties voor je op een rij en helpt bij het selecteren van de juiste software en techniek om deze processen te ondersteunen.

Beveiliging

Beveiliging van je webapplicaties, (online) werkplek, apparaten en bovenal data, spelen voor Fiscount een centrale rol in de cloudtransitie. Bij al onze diensten is beveiliging de rode draad. Kijk voor onze aanvullende diensten rondom beveiliging op de pagina “Security diensten”.

Samenvattend

Fiscount kan onder meer helpen met:

  • Het uitvoeren van een sessie voor het opzetten van een SaaS/cloud-strategie;
  • Het uitvoeren van een selectietraject naar een IT-cloud partner;
  • Het begeleiden van de overgang naar Saas werken door middel van migraties;
  • Het opzetten en inrichten van Microsoft Teams en het 365 platform;
  • Het inrichten en inzetten van SharePoint.

Alle genoemde hulp gaat altijd uit van de doelstellingen van jouw kantoor!

Contact

Neem voor meer informatie contact op met ons team Kantorenondersteuning. Zij brengen jou in contact met de juiste vakspecialist.

Anet Nokkert portret

Team Kantorenondersteuning

038 456 1900
info@fiscount.nl