Conversies

Voor verschillende boekhoudpakketten biedt Fiscount ICT-Service een conversietool aan om probleemloos over te stappen van het oude boekhoudpakket naar het boekhoudpakket naar keuze.

Overstappen op een ander boekhoudpakket

Er zijn verschillende redenen waarom je zou willen overstappen op een ander boekhoudpakket:

  • Je wilt van een traditioneel naar een online boekhoudpakket.
  • Je wilt makkelijker realtime met je klant in de boekhouding werken.
  • Je bent ontevreden over de service van je huidige leverancier.
  • Je vindt het huidige pakket te duur.
  • Je krijgt een (grote) nieuwe klant en die wil een ander boekhoudpakket dan hetgeen jij mee werkt.

Overstappen is geen gedoe!

Misschien denk je: ‘zo’n gedoe om de boekhouding over te zetten naar een ander systeem. Geen zin in, laat maar zitten’. Zet je over die gedachte heen, want het is zeker geen gedoe. Het overzetten van de administratie (conversie) nemen wij volledig voor je uit handen. We beschikken over een krachtige conversietool. Conversies verzorgen wij online. Eerst log je in bij jouw softwarepakket en vervolgens worden alle financiële gegevens ingeladen in de conversietool. Er is geen installatie van software nodig. Daarnaast werkt het op de achtergrond, je start de conversie en kan dan iets anders gaan doen.

Wat wordt er geconverteerd?

De stambestanden van de administratie (rekeningschema’s, debiteuren, crediteuren, kostenplaatsen en projecten) en de financiële gegevens van de geselecteerde boekjaren.

Splitsing in dagboeken

Bij de conversie heb je de keuze om de documentlink mee te nemen of het brondocument. Deze gegevens worden tijdens de conversie gekoppeld aan de inkoop- of verkoopboeking. Financiële data worden geconverteerd in het inkoop-, verkoop- en conversiedagboek. Ook is het mogelijk om het conversiedagboek te splitsen in aparte dagboeken bijvoorbeeld voor bank of kas.

Multi-conversies

De conversietool is niet alleen ontwikkeld voor een enkele conversie, maar is ook in staat om meerdere administraties om te zetten. Hiervoor hebben wij een “preset” ontwikkeld, die wordt toegepast als de administraties allemaal omgezet moeten worden. De methode werkt eenvoudig wanneer je al gebruik maakt van een standaardrekeningschema en -rapportagestructuur. Door eenmalig de “preset” in te stellen, wordt de omzetting toegepast op alle administraties.

Ook instellingen worden meegenomen

Naast de financiële mutaties worden ook de algemene administratie-instellingen overgezet. Er is tevens de mogelijkheid om deze gegevens aan te vullen in de applicatie.

Meer weten?

Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten die bij je langskomt om het conversieproces met je te bespreken. We bespreken dan ook welke data nodig is om de conversie uit te voeren.

Mark 1

Mark ter Steege
IT-adviseur | relatiebeheerder Fiscount ICT-Service

06 - 422 48 742
m.tersteege@fiscountict.nl