Fiscount PDL®+: Word een expert in salarisadministratie!

Werknemers willen er zeker van zijn dat hun loon elke maand klopt en dat het op tijd wordt betaald. En laten we eerlijk zijn: ook werkgevers besteden hun aandacht liever aan andere zaken dan aan ‘gedoe rond lonen’. Een goed functionerende salarisadministratie is dan ook van groot belang. Wil jij je gaan specialiseren als salarisprofessional? Kies dan voor Fiscount PDL®+: de eerste opleiding voor het Praktijkdiploma Loonadministratie – maar dan speciaal ontwikkeld voor medewerkers van accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren.

Wat gebeurt er nu precies op de salarisadministratie? Hoe zien de processen eruit, met welke systemen wordt er gewerkt, wie doet wat en hoeveel kennis moet je van bepaalde onderwerpen hebben? Fiscount PDL®+ helpt je om daar een helder beeld bij te krijgen. Je leert het vak bovendien van ervaren adviseurs, die hun praktijkkennis graag delen. De vertaling van de actualiteit naar de werkzaamheden op kantoor maakt de opleiding bijzonder praktijkgericht.

Meer dan loonberekeningen
Fiscount PDL®+ is dé opleiding voor medewerkers van accountants-, administratie en belastingadvieskantoren die (gaan) werken op de loonadministratie. En nee, dat werk beperkt zich zeker niet tot het maken van loonberekeningen en het genereren van salarisstroken. Zo heb je als loonadministrateur ook veel contact met klanten. Daarbij adviseer je hen tijdig en adequaat over loonheffingen en actuele ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht of sociale zekerheid.

Inzichten in verschillende salarisadministratieprocessen
Met Fiscount PDL®+ leer je hoe dat werkt in de dynamische omgeving van een loonadministratie voor veel verschillende soorten werkgevers. Van die verschillende ‘kijkjes in de keuken’ steek je veel op. Zo zul je grote verschillen zien tussen werkgevers; sommige besteden hun gehele salarisadministratie uit, terwijl andere graag zelf de mutaties in hun personeelsadministratie willen doorvoeren. Vervolgens schakelen zij een loonadministrateur in om dit te laten controleren. Dat laatste gebeurt overigens steeds vaker.

Praktijkdag bij Fiscaris
Een uniek onderdeel van Fiscount PDL®+ is de praktijkdag bij Fiscaris. Op die dag maak je kennis met de salarisverwerking bij een professionele salarisverwerker. Hier ga je ervaren hoe je je opgedane kennis kunt toepassen in de praktijk.

Ik wil expert worden!

Programma

Fiscount PDL®+ is een opleiding op MBO 4-niveau, met als doel het behalen van het erkende diploma PDL. De opleiding bestaat uit 3 modules en 10 dagdelen van 4 uur:

  • 4 dagdelen Loonheffingen
  • 4 dagdelen Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid
  • 2 dagdelen Personeel, Organisatie en Communicatie
  • 1 praktijkdag bij Fiscaris

Elk 1e dagdeel van een module wordt verzorgd op het kantoor van Fiscaris in Veenendaal. De vervolgsessies zijn online. De studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per dagdeel.

Inhoud modules

Examen

De Associatie voor Examinering neemt op veel locaties in het land het officiële PDL-examen af. Als het goed is, is er op redelijke afstand dus ook een examenlocatie bij jou in de buurt. Het PDL-examen bestaat uit drie onderdelen die aansluiten bij de modules van de opleiding. Wij adviseren je om na elke module het bijbehorende examen te maken. Tussen de modules is daarvoor voldoende tijd ingeruimd. Op deze manier ga je stap voor stap richting je diploma. Na registratie bij het NIRPA mag je de NIRPA-titel RSa voeren.

Unieke examengarantie en begeleiding!
Wij gaan ervan uit dat je – door je inzet bij je voorbereiding op de lessen en de door ons aangeboden kennis en begeleiding – zonder meer slaagt voor het examen. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan neemt Fiscount de kosten voor één (deel)herexamen voor haar rekening. Bovendien krijg je dan 1 uur intensieve begeleiding van de docent bij de voorbereiding op dat herexamen.

Aanmelden

Docente

Janita Klomp is een gespecialiseerd juridisch adviseur en trainer op het gebied van loonheffingen, waarbij ze haar diepgaande kennis en ervaring inzet om organisaties te adviseren over fiscale verplichtingen en professionals op te leiden in deze complexe materie.

Janita Klomp portret

mr. Janita Klomp
juridisch adviseur loonheffingen • trainer

038 303 4113
j.klomp@fiscount.nl