Financieringsvormen

Wij laten je graag zien welke financieringsvormen er zijn en begeleiden je in de onderhandelingen met de financiers. Uit ervaring weten wij dat er veel winst te behalen valt als je alle opties onderzoekt en goed voorbereid bent als je de financiering gaat regelen. De adviseurs van Fiscount FinancieringsService begeleiden en adviseren je in de zoektocht naar de meest passende financiering.

Dit zijn de meer bekende financiers en onder andere de grootbanken in Nederland. Hoewel de werkwijze van de banken vaak hetzelfde is, is de output toch vaak verschillend. In de praktijk merken wij dat de banken doorgaans verschillen in tarifering en voorwaarden. Dat maakt het voor ons ook interessant om een vergelijk te maken en zo de beste financiering voor de ondernemer te regelen.

Vastgoedfinanciers

Mede als gevolg van een terugtrekkende beweging van banken om vastgoed te financieren (voor eigen gebruik of als belegging), zien we een duidelijke opkomst van specialistische financiers in Nederland. Dit zijn partijen die zich hebben toegelegd op het financieren van vastgoed. Fiscount FinancieringsService heeft met deze financiers een partnership. Dit maakt dat er korte lijnen zijn en wij goed op de hoogte zijn van de voorwaarden.

Leasemaatschappijen

De leasemaatschappijen zijn een aantrekkelijk alternatief om vlottende activa te financieren. Wij stellen vaak dat voor ieder object dat rijdt en roest wel een leaseoplossing te vinden is. De meest traditionele vormen zijn financial en operational lease, maar ook de sale-and-leaseback-oplossing is een vorm die we vaak tegenkomen.

Factoringmaatschappijen

De factoringmaatschappijen verzorgen in het kort de voorfinanciering van de debiteuren, een zogeheten bevoorschotting. Ideaal om uitstaande facturen liquide te maken. Voor sterk groeiende bedrijven is dit vaak een goede oplossing om te zorgen voor werkkapitaal. Ook op het gebied van factoring zien we veel verschillende vormen, zoals: Traditionele factoring of American Style.
Wil je de hele omzet ‘factoren’ en de debiteuren in pandrecht geven of kies je er liever voor om de factuur te verkopen en een deel van de omzet te ‘factoren’? Ook hierin zijn veel verschillende mogelijkheden die tot een maatwerkoplossing voor de ondernemer kunnen leiden.

Crowdfunding

Deze vorm van financieren is niet meer weg te denken en wordt steeds populairder. Wij zien in crowdfunding  – naast het aantrekken van kapitaal – ook een groot voordeel in het verkrijgen van exposure en het creëren van ambassadeurs. De kracht van crowdfunding is dat in de regel veel ‘kleine’ investeerders zich op het moment dat zij investeren betrokken voelen bij de ondernemer en zijn plannen. De kans op een succesvolle financiering hangt af van de betrouwbaarheid van de plannen en/of deze de ‘crowd’ ook aanspreekt. Een trend zien we ontstaan op het gebied van vastgoedfinancieringen. De verschillende crowdfundingspartijen zien de ontwikkelingen in de markt en springen in op de kansen om ook vastgoedfinancieringen bij de ‘crowd’ onder de aandacht te brengen.

Geïnteresseerd in de verschillende financieringsvormen? Neem gerust contact met mij op.

Anet Nokkert portret

Anet Nokkert
telefoniste • receptioniste

038 456 1900
a.nokkert@fiscount.nl