Fiscount Agrarisch

Kantorenondersteuning (8.30 tot 17.15 uur)

Postadres

Bezoekadres

Postbus 320
8000 AH Zwolle

Dr. van Lookeren Campagneweg 7
8025 BX Zwolle 

Kvk: 05054844

BTW nummer: NL810333478B01

Copyright 2021 Fiscount.nl. Alle rechten voorbehouden.

Met Fiscount heeft jouw kantoor meer achter de hand! 

Bekijk het programmaSchrijf je direct in

Het zijn spannende tijden voor boeren en tuinders. De wettelijke milieu- en omgevingsbeperkingen blijven maar oplopen en uitkoop wordt daarmee een serieuze overweging. Wat houdt een boer daar netto aan over? Kan hij zijn land dan houden? Is het slim om nog te investeren in zon of wind? Gelden de vrijstellingen dan wel? Sectorspecifieke vragen waar we in onze cursussen voor agrarische adviseurs een antwoord op zoeken.

Agrarische Actualiteiten

In navolging van Klaas Schoemaker, de recent gepensioneerde oprichter van het team agrarisch adviseurs bij Fiscount, organiseren we ook in 2023 op twee locaties in het land de 'Agrarische Actualiteiten'. Deze sessie vormt het hart van ons Agrarisch cursusprogramma. We komen samen om de belangrijkste fiscale en juridische ontwikkelingen in het agrarisch bedrijf te bespreken. Er zijn niet alleen ervaren sprekers, maar er is ook volop ruimte om van elkaar te leren.

De exacte inhoud wordt op het laatste moment bepaald aan de hand van de meest voorkomende fiscofoonvragen, belangrijke rechterlijke uitspraken en wijzigingen in de wet- en regelgeving.

We kijken onder meer naar de volgende onderwerpen: 

  • fiscaal gunstige uitkoop
  • investeringsregelingen en subsidies
  • de landbouwvrijstelling
  • de alternatieven voor de middelingsregeling


Agro Update Programma

Schrijf je direct in

Kantoren die bij ons zijn aangesloten, ontvangen altijd 25% korting op de genoemde cursusprijzen. Alle prijzen zijn inclusief syllabi en eventueel ander materiaal en een certificaat van deelname. 

Nieuw dit jaar binnen het aanbod van de agro-praktijk is ons Agro Update Programma. Dit is een aantrekkelijk geprijsd pakket van een fysieke bijeenkomst van 3 uur + 3 door u geselecteerde webinars van 1,5 uur die door het jaar heen gegeven worden. De kosten bedragen slechts €850


De fysieke training organiseren we in september 2023 op 2 locaties, namelijk Zwolle & Eindhoven van 15.30 tot 19.00 uur. De webinars worden door het jaar heen gegeven en zijn later op afroep terug te kijken. 

De training en webinars zijn geschikt voor accountants en adviseurs in de agro-advisering.

Diverse trainers zullen aanwezig zijn, o.a. mr. Sybren Y. Christians, drs. Martijn Paping en mr. Daan van Antwerpen.


Wanneer, voor wie en door wie?

Doel

Het doel van onze Agro-cursussen is om inzicht te geven in de fiscale gevolgen en kansen van actuele ontwikkelingen in de agrosector.

Fiscount Agrarisch

Met Fiscount heeft jouw kantoor meer achter de hand! 

Bekijk het programmaSchrijf je direct in

Het zijn spannende tijden voor boeren en tuinders. De wettelijke milieu- en omgevingsbeperkingen blijven maar oplopen en uitkoop wordt daarmee een serieuze overweging. Wat houdt een boer daar netto aan over?  Kan hij zijn land dan houden? Is het slim om nog te investeren in zon of wind? Gelden de vrijstellingen dan wel? Sectorspecifieke vragen waar we in onze cursussen voor agrarische adviseurs een antwoord op zoeken.

Agro webinars

Verdeeld over het jaar organiseren we online webinars, waarmee je in 1,5 uur je kennis kunt updaten over een specifiek agrarisch onderwerp. Er zijn voor 2023 inmiddels 4 webinars gepland. Deze webinars zijn vanaf de onderstaand vermelde datum op afroep te bekijken. Je beslist dus zelf wanneer en waar je de cursus volgt.

3 mei - bedrijfsopvolging
26 juni - herwaarderen landbouwgrond
17 november - belastingplan agrarisch
18 december - GLB Beleid

Schrijf je direct in