In december staan nog een aantal trainingen gepland: - De aangifte Inkomstenbelasting 2016 - Vaktechnische Actualiteiten - Arbeid en Recht Bent u meer geïnteresseerd in trainingen bij u op kantoor? Stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl en Suzan Lommers neemt contact met u op over de mogelijkheden.
17-11-2016


Terugblik PE à la Carte

Ook dit jaar kunnen we weer met een brede glimlach terugkijken op de PE à la Carte. Met 29 veelal goed bezochte trainingen in een plezierige en ongedwongen leeromgeving blijven de reacties ook in dit 11e jaar zeer lovend. Met kleine positieve vernieuwingen neemt de waardering de laatste jaren zelfs nog toe. Deze trend zetten we natuurlijk graag voort. De PE a la Carte 2017 zal plaatsvinden op 14, 15 en 16 november. Zet deze data alvast in uw agenda!
17-11-2016


Extra ingepland op woensdag 23 november in Bunnik de training ‘Afwikkeling pensioen in eigen beheer’. Benieuwd welke trainingen nog meer plaatsvinden? Klik op de lees meer hieronder voor een overzicht van de trainingen die in november plaatsvinden.
17-11-2016


Cliëntenlezing; een uitstekende mogelijkheid om uw kantoor te profileren!

Uw persoonlijke relatie met uw cliënten is misschien wel uw belangrijkste ‘gereedschap’. Daarnaast wilt u uw cliënten op de hoogte brengen van de laatste relevante ontwikkelingen. Heeft u er weleens over nagedacht om deze twee te combineren? Met een cliëntenlezing geeft u uw cliënten de persoonlijke aandacht die zij wensen en tegelijkertijd stelt u ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Meer weten? Mail naar educatie@fiscount.nl.
17-11-2016


Het beëindigen van een huwelijk brengt voor de ex-partners verschillende vragen met zich mee. Bijvoorbeeld bij wie moet de eigen woningregeling worden toegepast en heeft u een keuze? Vanaf 1 mei 2016 is het mogelijk dat de ZZP-er werkt volgens een goedgekeurde overeenkomst. Kan door hem dan automatisch om de ondernemersfaciliteiten worden verzocht? De Hoge Raad heeft beslist dat een terbeschikkingstelling geruisloos kan uitgroeien tot een onderneming. In welke situaties kan hiervan sprake zijn? Aan de hand van vraagstukken zal mr. Klaas Schoemaker antwoord geven op deze en vele andere vragen tijdens de training ‘De aangifte inkomstenbelasting’. Na afloop bent u weer volledig op de hoogte van de recente wetswijzigingen, de fiscale rechtspraak EN de toepassingen daarvan in de aangifte inkomstenbelasting 2016. Lees meer.
17-11-2016


In december vinden nog de volgende actualiteitenbijeenkomsten plaats: - De aangifte Inkomstenbelasting 2016 - Vaktechnische Actualiteiten - Arbeid en Recht Voor meer informatie over data en locaties, klik op de lees meer hierna.
03-11-2016


Beveiliging van cliëntgegevens en handelen bij data-lekken

Vrijwel alle ondernemers moeten sinds 1 januari 2016 voldoen aan de aangescherpte regels uit de Wet bescherming persoonsgegevens. Zij leggen immers bijna allemaal gegevens van personeel en/of cliënten vast, waarop de aangescherpte regels van toepassing zijn. Maar veel ondernemers weten niet dat zij hiermee aan de slag moeten. In een praktische cursus gaan we concreet in op de voorschriften van de wet, op de vraag hoe u kunt inventariseren hoe uw organisatie er voor staat qua naleving van de verplichtingen en welke stappen u nog moet nemen. Vervolgens gaan we in op de praktijk: hoe kunt u ook uw cliënten rond het omgaan met persoonsgegevens adviseren. We zullen dit doen aan de hand van diverse checklisten, voorbeeldovereenkomsten en andere nuttige handvatten. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.
03-11-2016


Van dinsdag 15 t/m donderdag 17 november vindt de PE à la Carte 2016 plaats met 29 trainingen. Een greep uit het programma: • Btw-advisering onroerend goed geregeld! • Geldlening en Fiscus • Bedrijfswaardering in de MKB-praktijk • Estateplanning in vogelvlucht, erf- en schenkbelasting Voor een volledig overzicht van de trainingen in november klik op de lees meer hieronder.
03-11-2016


Houd ook in drukke perioden uw vakkennis bij!

Het voorjaar is voor menig kantoor de drukste periode van het jaar. Ondanks de drukte blijft het belangrijk om uw vakkennis bij te houden en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Hierdoor kunt u uw cliënten nog beter van dienst zijn. Wij zijn inmiddels bezig met de voorbereiding van ons voorjaarsprogramma. Ook volgend jaar willen wij u een mooi programma aanbieden met actualiteiten, vaktechniek en vaardigheden. Wellicht heeft u nog onderwerpen, cursussen, trainingen of werkvormen die u graag (terug) ziet komen in ons educatieprogramma, vertel het ons. E-mail uw suggesties en ideeën naar educatie@fiscount.nl.
03-11-2016


In nagenoeg elke branche kan wel een beroep worden gedaan op een subsidiebron. Nu het verkrijgen van (bancaire) financieringen minder eenvoudig is dan voorheen, kan subsidie in een aantal gevallen dienen als alternatieve financieringsbron. Maar wanneer komt uw cliënt in aanmerking voor subsidie? Wat zijn de spelregels? Voor organisaties is het vanwege een gebrek aan tijd, kennis en kunde vaak lastig om met behulp van ondoorzichtige subsidie-instrumenten daadwerkelijk activiteiten en investeringen te financieren. Wanneer u beter zicht wilt krijgen op subsidiebronnen, zodat uw cliënten geen subsidies mislopen, nodigen wij u uit om naar de training ‘Inzicht in en verwerven van subsidies’ te komen.
03-11-2016


In december vinden de volgende actualiteitenbijeenkomsten plaats: • De aangifte Inkomstenbelasting 2016, met deze training bent u na afloop weer helemaal op de hoogte van de wetswijzigingen en fiscale rechtspraak in de inkomstenbelasting; • Vaktechnische Actualiteiten en Arbeid en Recht met deze trainingen sluit u up-to-date het jaar af.
20-10-2016


Het wordt een steeds moeilijker opgave om uw klanten en doelgroep te bereiken. Maar draai het proces eens om! Heeft u wel eens nagedacht hoe de klant u kan bereiken? Uw klanten ervaren waarschijnlijk net als u een ‘information overload’. Hoe gaan zij in die enorme hoeveelheid online-informatie uw bedrijf of diensten vinden? Steeds vaker wordt bij een aankoopbeslissing gekeken hoe ‘anderen’ deze dienst(verlener) beoordelen, steeds meer klanten stellen hun vragen online. Kortom de eerste kennismaking is niet langer bij u op kantoor maar via uw website, Facebook of LinkedIn pagina. Leer in deze workshop de 7 stappen van een succesvolle Social Media strategie, met volop aandacht voor welke platformen u kiest, welke informatie u deelt (contentstrategie) en hoe u uw organisatie en medewerkers meekrijgt. Voor meer informatie en inschrijven klik op de lees meer hieronder.
20-10-2016


In november hebben wij naast de PE à la Carte, met 29 trainingen, nog meer voor u in petto. Bijvoorbeeld de training ‘Afwikkeling eigen beheer pensioen DGA’. Ook kunt u uw btw-kennis opfrissen met de Basiscursus btw. Klik op de ‘lees meer’ hierna en ontdek welke trainingen wij voor u en uw collega’s organiseren.
20-10-2016


De Hoge Raad staat het eenzijdig onbelast herwaarderen van landbouwgrond naar WEVAB-waarde op grond van een stelselwijziging niet toe. Wanneer blijft onbelast herwaarderen van landbouwgrond toch nog mogelijk? De Advocaat-Generaal is van mening dat ter zake van de inbreng van cultuurgrond en de ondergrond van agrarische opstallen over de niet-voorbehouden stille reserves overdrachtswinst wordt gerealiseerd, die volledig onder de landbouwvrijstelling kan worden gebracht. Geldt de vrijstelling ook bij een afgeboekte vervangingsreserve of pachtersvoordeel uit het verleden? Mr. Klaas Schoemaker zal tijdens deze training onder andere antwoord geven op bovenstaande vragen. Na afloop bent u weer volledig op de hoogte van de fiscale ontwikkelingen op het gebied van de landbouwvrijstelling. Klik op de lees meer voor meer informatie en uw inschrijving.
20-10-2016


Benut uw voordeel met de PE à la Carte jubileumcertificaten

Alle deelnemers aan de PE à la Carte van 2015 hebben van ons certificaten ontvangen. Deze PE à la Carte jubileumcertificaten geven, gedurende heel 2016, recht op 25% korting bij een incompanytraining, een cliëntenlezing of een dossierbespreking bij u op kantoor. Inmiddels zitten we in de tweede helft van het jaar en lopen de agenda’s vol. Heeft u nog één of meerdere PE à la Carte jubileumcertificaten? U heeft nog 10 weken om van dit voordeel gebruik te maken. Zorg dat u ze benut!
20-10-2016


In november hebben wij naast de PE à la Carte, met 28 trainingen, nog meer voor u in petto. Bijvoorbeeld de training ‘Afwikkeling eigen beheer pensioen DGA’. Ook kunt u uw btw-kennis opfrissen met de Basiscursus btw. Klik op de ‘lees meer’ hierna en ontdek welke trainingen wij voor u en uw collega’s organiseren.
06-10-2016


Een aantal van uw relaties wil na gedane zaken eindelijk gaan wonen in het land van hun dromen. Ook heeft u wellicht relaties die, nog actief in de onderneming, al over de grens woonachtig zijn. Vaak hebben deze relaties een (holding-)vennootschap, een woning, pensioen- en/of lijfrenterechten, tbs-vorderingen en soms nog een auto van de zaak. Tijdens de training de DGA over de grens gaat mr. Erik Tops in op al deze zaken, zodat u na afloop de gevolgen van emigratie van een DGA in hoofdlijnen kan schetsen en uw relaties kan bijstaan in de door hem/haar te maken keuzes. Wilt u meer weten en/of u inschrijven klik dan op de lees meer hieronder.
06-10-2016


In oktober staan de volgende trainingen op het programma: - Fiscale agrarische actualiteiten - Opfriscursus externe verslaggeving - Vaktechnische Actualiteiten (5) Voor meer informatie en uw inschrijving, klik op de ‘lees meer’ hieronder.
06-10-2016


Incompanytrainingen

Het najaar is een mooie gelegenheid om al uw medewerkers tegelijk van informatie te voorzien, zonder veel tijd kwijt te zijn aan reizen. U kunt gezamenlijk de verdieping zoeken of juist verbreden op juridische, fiscale of bedrijfskundige thema’s of in vaardigheden. Met een incompanytraining bepaalt u de datum, tijdstip en de locatie. Fiscount verzorgt, in overleg met u, het programma. U kunt kiezen uit één van de trainingen uit ons programma of u geeft zelf een onderwerp aan dat u behandelt wilt hebben. Heeft u of uw collega vorig jaar deelgenomen aan de PE à la Carte? Dan heeft u dit jaar recht op 25% korting. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Suzan Lommers via (038) 456 19 01 of stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl.
06-10-2016


Het wetsvoorstel over het pensioen in eigen beheer van de DGA is op Prinsjesdag gepresenteerd. De DGA die zijn pensioen door de eigen BV laat uitvoeren, krijgt een keuze tussen een afkoopmogelijkheid en een spaarvariant. De uitwerking van onder andere de rol van de partner van de DGA en wat er moet gebeuren met extern verzekerd pensioenkapitaal behoeft nog serieuze keuzes en afwegingen. Mr. Edwald de Voogd van der Straten CPL, zal tijdens de training ‘Afwikkeling eigen beheer pensioen DGA’ op 2, 8 en 17 november uitgebreid ingaan op al deze aspecten. Daarnaast behandelt Edwald de ins en outs van de afkoopregeling en de spaarvariant: welke criteria zijn van belang bij de keuze tussen afkopen en ‘sparen’ en welke keuzevarianten zijn er voor – gedeeltelijk – (ingebouwde) extern verzekerde pensioenkapitalen? Voor meer informatie en uw aanmelding klik op de lees meer hierna.
06-10-2016


In november hebben wij naast de PE à la Carte, met 28 trainingen, nog meer voor u in petto. Bijvoorbeeld de training ‘Afwikkeling eigen beheer pensioen DGA’. Ook kunt u uw btw-kennis opfrissen met de Basiscursus btw. Klik op de ‘lees meer’ hierna en ontdek welke trainingen wij voor u en uw collega’s organiseren.
22-09-2016


Verplicht PE-onderwerp 2017 ‘Frauderisicofactoren’

Het bestuur van de NBA heeft voor accountants die vrijwillige of wettelijke controles uitvoeren ‘Frauderisicofactoren’ als verplicht PE-onderwerp voor 2017 aangemerkt. Fiscount gaat deze training – als PE geaccrediteerde organisatie – voor u verzorgen. We houden u op de hoogte.
22-09-2016


In oktober staan de volgende trainingen op het programma: - Ken de regels van het nieuwe ontslagrecht en pas deze toe - Fiscale agrarische actualiteiten - De dga over de grens - Opfriscursus externe verslaggeving - Help mijn levensverzekering keert uit Voor meer informatie en uw inschrijving, klik op de ‘lees meer’ hieronder.
22-09-2016


SMARTaccountancy informatiebijeenkomsten i.c.m. mogelijkheid tot afleggen beroepseed

Fiscount organiseert dit najaar op nog vier locaties een korte informatiebijeenkomst over SMARTaccountancy. In een uurtje informeren wij u over het concept waarbinnen u periodiek met collega’s kunt klankborden over actualiteiten en brancheontwikkelingen. Voorafgaand aan de informatiebijeenkomsten bieden wij de mogelijkheid tot het afleggen van de beroepseed. Alle accountants dienen voor 1 mei 2017 de zogenaamde beroepseed af te leggen. Meld u hier aan.
22-09-2016


Werkgevers moeten bij disfunctioneren of bij een arbeidsconflict ‘langs’ de kantonrechter. Deze hanteert aangescherpte criteria en verzacht dit niet meer met de oude kantonrechtersformule. Weet u aan welke criteria werkgevers moeten voldoen en welke weg zij moeten bewandelen? Kortom, hoe functioneert het nieuwe ontslagrecht? Tijdens de training ‘Ken de regels van het nieuwe ontslagrecht en pas deze toe’ komen bovenstaande punten naar voren, daarnaast zal mr. Richard Lukken ook ingaan op ontslag via het UWV. U kunt na afloop van de training uw cliënten helpen om een juiste afweging te maken en u kunt de kosten van een beëindiging van het dienstverband veel beter inschatten. Klik op de ‘lees meer’ voor meer informatie en uw aanmelding.
22-09-2016


In oktober vinden diverse veelzijdige trainingen plaats, onder andere ‘De regels van het nieuwe ontslagrecht’ en ‘DGA over de grens’. Wilt u weten of er een training bij zit die voor u of uw collega’s interessant is, klik dan op de ‘lees meer’ hierna.
08-09-2016


Op de hoogte blijven? Een abonnement biedt voordelen!

Fiscount organiseert zes keer per jaar Vaktechnische Actualiteiten (VTA) op maar liefst 21 locaties en vier keer per jaar Arbeid en Recht (A&R) op 9 locaties. De trainers, adviseurs uit de praktijk, bespreken alle relevante actualiteiten en vullen deze aan met praktijkvoorbeelden en praktische tips. Fiscount biedt de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Zo heeft u een stok achter de deur én blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Uw voordeel bedraagt € 50 per bijeenkomst. Bij verhindering kan uw inschrijving verplaatst worden naar een andere locatie of een collega kan uw plaats innemen. Alle bijeenkomsten zijn geaccrediteerd door de RB, NBA en NOAB. Daarnaast is Arbeid en Recht ook geaccrediteerd door het NIRPA. Wilt u meer informatie? Neem contact op met Paul Böhmer (038) 456 19 00 of met Suzan Lommers (038) 456 19 01.
08-09-2016


In september vinden op 21 locaties de Vaktechnische Actualiteiten (4) plaats en op 9 locaties de bijeenkomst Arbeid en Recht (3). Daarnaast staan de training ‘Effectief samenstellen’ en op 3 locaties de ‘Fiscale agrarische actualiteiten’ op het programma. Wilt u meer weten of direct inschrijven? Klik dan op de ‘lees meer’ hierna.
08-09-2016


In het samenstellingsproces wordt uitgegaan van een werkwijze waarbij de gesignaleerde risico’s op materiële afwijkingen centraal staan. Freek Zandbergen AA besteedt tijdens de training aandacht aan de aspecten van de vernieuwde standaard 4410 en aan de inhoud van de recente rapportage ‘Samenstellen en documentatie’ van de NBA. Na afloop van deze training kunt u de samenstelwerkzaamheden op een praktische wijze uitvoeren en vastleggen conform de beroepsregels. Klik op de lees meer voor uw aanmelding.
08-09-2016


Mogelijkheid tot afleggen beroepseed

Er werken een kleine 500 accountants bij de bij Fiscount aangesloten kantoren. Tussen 1 juni 2016 en 1 mei 2017 dienen alle accountants de zogenaamde beroepseed af te leggen. Fiscount organiseert dit najaar op 5 locaties de mogelijkheid tot het afleggen van deze beroepseed. Aansluitend is er een korte informatiebijeenkomst over SMARTaccountancy. In een uurtje informeren wij u over het concept waarbinnen u periodiek met collega’s kunt klankborden over actualiteiten en brancheontwikkelingen. U kunt zich hier aanmelden.
08-09-2016


In september hebben wij naast de actualiteitenbijeenkomsten de trainingen ‘Effectief samenstellen’ en ‘Fiscale agrarische actualiteiten’ op het programma staan. Wilt u meer weten of direct inschrijven? Klik dan op de ‘lees meer’ hierna.
18-08-2016


Afleggen beroepseed i.c.m. SMARTaccountancy informatiebijeenkomsten – op 5 locaties

Dit najaar organiseren wij op 5 locaties SMARTaccountancy informatiebijeenkomsten. Voorafgaand aan deze bijeenkomsten wordt u in de gelegenheid gesteld om de zogenaamde beroepseed af te leggen. Alle accountants moeten deze beroepseed afleggen tussen 1 juni 2016 en 1 mei 2017. Indien de beroepseed door Fiscount wordt georganiseerd, valt deze onder de zogenaamde Incompany-eed aflegging. De data en tijdstippen volgen binnenkort. Fiscount SMARTaccountancy is een concept waarbinnen u periodiek met collega’s kunt klankborden over en tanken uit actualiteiten en brancheontwikkelingen.
18-08-2016


Incompanytrainingen en PE à la Carte jubileumcertificaat 2015 - een mooie combinatie

Het najaar is een mooie gelegenheid om al uw medewerkers tegelijk van informatie te voorzien, zonder te veel tijd kwijt te zijn aan reizen. U kunt gezamenlijk de verdieping zoeken of juist verbreden op juridische, fiscale of bedrijfskundige thema’s of in vaardigheden. Met een incompanytraining bepaalt u de datum, tijdstip en de locatie. Fiscount verzorgt, in overleg met u, het programma. U kunt kiezen uit één van de trainingen uit ons programma of u geeft zelf een onderwerp aan dat u behandeld wilt hebben. Heeft u of uw collega vorig jaar deelgenomen aan de PE à la Carte? Dan heeft u dit jaar recht op 25% korting. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Suzan Lommers via (038) 456 19 01 of stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl.
18-08-2016


Wanneer blijft onbelast herwaarderen van landbouwgrond nog mogelijk? De Hoge Raad staat immers het eenzijdig onbelast herwaarderen van landbouwgrond naar WEVAB-waarde op grond van een stelselwijziging niet toe. Geldt de landbouwvrijstelling ook bij een afgeboekte vervangingsreserve of pachtersvoordeel uit het verleden? Deze en andere praktijkvragen passeren de revue tijdens de training ‘Fiscale agrarische actualiteiten’. Na afloop bent u weer helemaal op de hoogte van de recente fiscale actualiteiten en rechtspraak binnen de agrarische adviespraktijk. Klik op de lees meer voor meer cursusinformatie en uw inschrijving.
18-08-2016


Van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 november organiseert Fiscount de PE à la Carte 2016. Een efficiënte en informele manier om uw kennis te verbreden of op te frissen. De locatie, Bilderberg Hotel De Buunderkamp, ligt in een bosrijk gebied en is vanuit geheel Nederland gemakkelijk aan te rijden. U kunt uw persoonlijke programma samenstellen, waarbij u kunt kiezen uit 28 trainingen verdeeld over drie dagen. Of u nu één, twee of vijf trainingen volgt, de keuze is aan u…Wilt u weten of er ook voor u een training bij zit, klik dan op de lees meer voor het gehele programma tijdens deze PE à la Carte 2016.
18-08-2016


In september hebben wij naast de actualiteitenbijeenkomsten de trainingen Effectief samenstellen en Fiscale agrarische actualiteiten op het programma staan. Wilt u meer weten of direct inschrijven? Klik dan op de ‘lees meer’ hierna.
21-07-2016


Beroepseed accountants

Onder de bij Fiscount aangesloten kantoren werken een kleine 500 accountants. Tussen 1 juni 2016 en 1 mei 2017 dienen alle accountants de zogenaamde beroepseed af te leggen. Indien de beroepseed door Fiscount wordt georganiseerd, valt deze onder de zogenaamde ‘Incompany-eed aflegging’. Wij gaan dat voor u organiseren! De bijeenkomsten vinden voornamelijk dit najaar plaats. Wordt vervolgd!
21-07-2016


In de praktijk zijn goede voorbeelden te vinden waaruit blijkt dat werken en leren heel goed samen gaan. Bij hoger opgeleiden lukt dat juist nog beter. De accountancybranche was daar decennialang zelf een mooi voorbeeld van. En met regelmaat nog. Er is eigenlijk maar één ding echt nodig: creëer een ontwikkelomgeving. Zorg voor een leercultuur. De vraag is natuurlijk hoe doe je dat en waar bestaat zo’n omgeving uit? Vijf eenvoudige tips.
21-07-2016


Vergeet uw PE à la Carte jubileumcertificaten niet!

Alle deelnemers aan de PE à la Carte van 2015 hebben van ons certificaten ontvangen. Deze certificaten geven gedurende heel 2016 recht op 25% korting bij een incompanytraining, een cliëntlezing of een dossierbespreking bij u op kantoor. Het eerste halfjaar is inmiddels voorbij en in het najaar lopen agenda’s vol. Zorg dat u uw certificaat benut!
21-07-2016


Wie wil er nou niet ondernemer zijn in de inkomstenbelasting? Alle kosten van mijn werkkamer thuis zijn aftrekbaar, toch? Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar wanneer is de zzp’er nou ondernemer? Of is hij/zij wellicht slechts resultaatgenieter? Zijn er duidelijke grenzen te trekken? In deze cursus gaan we in op de vele aspecten die met name voor de zzp’er van belang zijn voor de IB en die vaak vragen oproepen, ook bij de inspecteur. In deze training wordt niet ingegaan op de afschaffing van de VAR en het verschijnsel modelovereenkomsten. De cursus vindt plaats op donderdag 9 augustus 2016 van 14.00 tot 17.30 uur te Soest.
21-07-2016


Ook in de maanden mei en juni organiseren wij trainingen op verschillende locaties. Wilt u weten welke trainingen wanneer en waar worden gegeven? Klik dan op de ‘lees meer’ voor een overzicht van de geplande trainingen.
12-05-2016


PE à la Carte 2016

Op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 november vindt de PE à la Carte 2016 plaats in Bilderberg Hotel De Buunderkamp te Wolfheze. De voorbereidingen zijn al in volle gang en aan het programma wordt de laatste hand gelegd. In juni ontvangt u van ons het programma.
12-05-2016


Hoogste leereffect

Fysieke bijeenkomsten geven nog steeds het hoogste leereffect bij cursussen en trainingen. E-learning is met name krachtig vanuit de aanvulling en de ondersteuning. Ditzelfde patroon is ook te herkennen bij opleidingen. Het grootste leereffect wordt daar nog steeds gevonden bij een combinatie van verschillende leervormen: fysieke bijeenkomsten aangevuld met (huiswerk)opdrachten, e-learning, intervisie en werkgroepen; blended learning optima forma. Wilt u het hoogste rendement op leren, laat dan (reis)tijd uw keuze zo min mogelijk bepalen.
12-05-2016


Uitbreiding Vaktechnische Actualiteiten

Het aantal deelnemers voor de actualiteitenbijeenkomsten Vaktechnische Actualiteiten (VTA’s) blijft groeien. Hier zijn wij uiteraard heel blij mee. De toename van het aantal deelnemers heeft ook tot gevolg dat op bepaalde locaties de groep te groot wordt, waaronder locatie Deventer. Om iedereen de mogelijkheid te bieden het VTA bij te wonen, starten wij per 1 juni in Deventer met een tweede groep. Zowel vanuit het oosten, als het noorden en het midden van het land is Deventer goed te berijden. Ook indien u een keer niet kunt deelnemen op uw vaste VTA-locatie, biedt de extra locatie in Deventer een mooie gelegenheid om niets te hoeven missen. Indien u een VTA-abonnement heeft en u wilt uw locatie wijzigen, neem dan contact op met Jantine de Boer (educatie@fiscount.nl).
12-05-2016


Niet op vakantie? Haal uw PE-punten alvast in de zomer

Juli en augustus zijn over het algemeen de rustigste maanden van het jaar. Waarom zou u deze tijd niet benutten om alvast aan uw PE-verplichting te werken? Fiscount organiseert deze zomer drie trainingen op een centraal gelegen locatie. Meer informatie volgt binnenkort.
12-05-2016


Klik op de ‘lees meer’ hieronder voor een overzicht van de trainingen die wij in de maand mei voor u organiseren.
07-04-2016


Najaarsprogramma en PE à la Carte 2016

Wij zijn alweer druk aan de slag met ons najaarsprogramma en de PE à la Carte dagen in november van dit jaar. Wellicht heeft u nog onderwerpen, cursussen, trainingen of werkvormen die u graag (terug) ziet komen in ons PE-programma. E-mail gerust uw suggesties en ideeën naar educatie@fiscount.nl.
07-04-2016


Deze maand vinden de Vaktechnische Actualiteiten (2) plaats. Daarnaast de trainingen ‘Personeel & Subsidie’, de ‘VAR wordt afgeschaft per 1 mei. Wat nu?’, de ‘Nieuwe btw-regelgeving voor (alternatieve) medici’ en de training ‘Effectief samenstellen’.
07-04-2016


Dinsdag 29 maart 2016 is een versoepeling in de btw-regelgeving voor de (alternatieve) medici bekendgemaakt. Vanwege de aanscherping van de btw-wetgeving per 1 januari 2013 is de wetgever geconfronteerd met vele (alternatieve) medici die hun gelijk wensten te halen bij de rechter voor de toepassing van de vrijstelling. In veel gevallen kregen ze gelijk. De nieuwe regelgeving is geldig vanaf 27 maart 2015 of vanaf de datum dat bezwaar is gemaakt. Fiscount organiseert op drie locaties een training waar de nieuwe voorwaarden voor de vrijstelling voor (alternatieve) medici uitgebreid aan de orde komen. Tijdens deze training zal Bert Bosloper ook aandacht besteden aan tandtechnici, tandprothetici en arbodiensten. Daarnaast wordt ruimschoots de gelegenheid geboden voor uw vragen uit de praktijk.
07-04-2016


Jezelf - meerdere keren - opnieuw (moeten) uitvinden is voor generatie Y en Z bijna vanzelfsprekend. In de financiële en zakelijke dienstverlening is echter vooralsnog generatie X oververtegenwoordigd. In sommige bedrijven zijn de 50-plussers bovendien in de meerderheid. Generatie X heeft grote moeite met bijleren, zo blijkt. Hun inkomen en andere verworven arbeidsvoorwaarden maken ze schuw voor vrijwillige veranderingen. Uit onderzoek blijkt dat deze groep massaal in de ontkenning en de weerstand zit. ’Het kan toch niet waar zijn’ is een diep doorleefd gevoel. Het vervelende is dat de verandering niet zal stoppen. Integendeel zelfs. Deze zal in snelheid zelfs gaan toenemen. Kernvraag: hoe krijgt u deze groep uit de ontkennings- en weerstandfase? Anders gezegd: hoe krijgt u generatie X aan het leren?
07-04-2016


Naast de training Effectief samenstellen waarbij het onderwerp ‘het samenstellingsproces’ centraal staat, vinden in april de trainingen Personeel & Subsidie en Vaktechnische Actualiteiten plaats. Wilt u meer weten of inschrijven? Klik op de ‘lees meer’ hieronder voor een overzicht.
09-03-2016


Werkgevers laten met regelmaat premiekortingen, subsidies en voorzieningen voor personeel onbenut. Met de wet Tegemoetkomingen loondomein worden (ook de bestaande) premiekortingen uit de Wet financiering sociale verzekeringen per 1 januari 2018 omgezet in achteraf uit te betalen subsidies. Daardoor ontstaat een ‘premiekortingloze periode’ van 1 januari 2018 tot 1 oktober 2019. Het is dus nu tijd om alle premiekortingen en subsidies voor uw cliënten te onderzoeken en te realiseren. Fiscount heeft voor u Personeel & Subsidie ontwikkeld. Met een training Personeel & Subsidie kunt u het onderzoek naar die voordelen voor uw cliënten zelf uitvoeren. De salarisadministrateurs leren ook dat indien een premiekorting niet binnen de loonheffing kan worden gerealiseerd, er in bepaalde gevallen eenzelfde bedrag (of meer!) aan subsidie elders valt te realiseren. Te vaak blijft deze subsidie nu onbenut.
09-03-2016


Op korte termijn vinden de volgende trainingen plaats: - Fiscale actualiteiten in de zorg - Opfriscursus externe verslaggeving - De VAR wordt afgeschaft per 1 mei. Wat nu? - De herziene Standaard 4410H Wilt u meer weten of u inschrijven voor deze PE-trainingen in maart 2016? Klik op de ‘lees meer’ hieronder.
09-03-2016


Trend: bedrijfskunde is uit, menskunde is in!

MBA kopstudies merken al enige tijd een terugloop in studenten. Ook veel HRM-afdelingen geven aan minder belang te hechten aan dergelijke register- of post HBO(+) studies. Na het behalen van een reguliere HBO of universitaire opleiding, kiest generatie Y steeds vaker voor een investering in zogenaamde ‘softskills’; verbreding naast verdieping. Daarmee wint de menskundige invalshoek steeds meer aan terrein. Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat het – succesvolle of juist minder succesvolle – verloop van carrières veel meer is toe te schrijven aan het meer of minder benutten en ontwikkelen van praktische, sociale en communicatieve vaardigheden, dan aan het intellect. Hoe ontwikkelt u de menskundige kant?
09-03-2016


Op de hoogte blijven? Kies voor een abonnement!

Fiscount organiseert zes keer per jaar (drie in het voorjaar en drie in het najaar) Vaktechnische Actualiteiten (VTA) op maar liefst 21 locaties. Daarnaast organiseren we vier keer per jaar Arbeid en Recht (A&R) op 9 locaties. De trainers, adviseurs uit de praktijk, bespreken alle relevante actualiteiten en vullen deze aan met praktijkvoorbeelden en praktische tips. Om zeker te zijn van een plaats, biedt Fiscount de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Zo heeft u een stok achter de deur én blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Uw voordeel bedraagt € 50 per bijeenkomst. Bij verhindering kan uw inschrijving verplaatst worden naar een andere locatie of een collega kan uw plaats innemen. Alle bijeenkomsten zijn geaccrediteerd door de RB, NBA en NOAB. Daarnaast is Arbeid en Recht ook geaccrediteerd door het NIRPA. Wilt u meer informatie? Neem contact op met Jantine de Boer (038) 456 19 04 of stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl.
09-03-2016


Klik op de ‘lees meer’ hieronder voor een overzicht van de trainingen die plaatsvinden in maart 2016. Bent u meer geïnteresseerd in trainingen bij u op kantoor? Bel met Suzan Lommers (038) 456 19 01 of stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl.


De NBA bereidt op dit moment de herziening van het nieuwe PE-stelsel voor. Een PE-stelsel waar het leerresultaat centraal komt te staan. U als accountant bepaalt zelf meer de inhoud, vorm en omvang van de PE-activiteiten en u krijgt hiervoor meer eigen verantwoordelijkheid. In het voorjaar van 2017 zal de NBA besluiten of en wanneer het nieuwe PE-stelsel definitief wordt ingevoerd. Wat het nieuwe PE-stelsel ook gaat worden, Fiscount zal zorgen voor een interessant trainingenaanbod dat hierbij aansluit. Ook kunnen wij u ondersteunen en van advies voorzien bij het samenstellen van uw PE-programma.


Wilt u op de hoogte blijven van fiscale actualiteiten? Kom dan naar één van de 21 bijeenkomsten Vaktechnische actualiteiten (VTA). De bijeenkomsten vinden plaats tot en met 18 februari. Naast de VTA-bijeenkomsten start op 22 februari de bijeenkomsten Arbeid en Recht. Dit zijn interactieve bijeenkomsten voor medewerkers loonadministratie die plaatsvinden op 9 locaties, verspreid over het land.


Welke eisen stelt de voortgaande robotisering?

Uit het tweejaarlijks onderzoek van het ROA komt mede naar voren het groeiende aanbod naar steeds hoger geschoold werk. De robotisering neemt toe, maar… minder snel dan gedacht. Huh denkt u? Weliswaar gaan de technische ontwikkelingen onverminderd snel, maar het blijkt dat de benodigde menselijke aanpassings- en verandertijd de grootste vertragende factor is: weerstand, trage regelgeving, onvoldoende vaardigheden etc. En ja, er zullen ook veel functies gaan verdwijnen. In accountancyland is dat al een zekere tijd zichtbaar en voelbaar. Niet onbelangrijk, de robotisering schept ook weer tal van nieuw en andersoortig werk. Echter niet aan de ‘onderkant’. Het credo wordt: hoog opleiden en blijven bijscholen en ontwikkelen, anders wordt u ingehaald.


De VAR wordt afgeschaft. Wat nu?

De VAR verdwijnt per 1 mei 2016. Dit heeft grote gevolgen voor zowel opdrachtgevers als zzp’ers. Maar wie dient er nu actie te ondernemen; opdrachtgever of zzp’er? Hoe kunt u uw cliënt hierover informeren en adviseren en welke overeenkomst gebruikt u daarbij? Is er overgangsrecht? Is er een overgangsperiode? U krijgt te maken met praktijkvragen, zoals: welke risico’s lopen zowel de opdrachtgever als de zzp’er en hoe kan ik die voorkomen? Op grond van welke punten neemt de Belastingdienst een dienstbetrekking aan? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de training: ‘VAR wordt afgeschaft per 1 mei 2016. Wat nu?’. Deze training is inclusief de cliëntenbrief met een modelovereenkomst.


Klik op de ‘lees meer’ hieronder voor een overzicht van de trainingen die plaatsvinden in januari en februari. Bent u meer geïnteresseerd in trainingen bij u op kantoor? Stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl en Suzan Lommers neemt contact met u op over de mogelijkheden.


Registreer en controleer uw registratie van PE-punten 2015

Onder mijnNBA.nl kunnen accountants tot 31 maart 2016 de in 2015 behaalde PE-punten registreren in het online PE-registratiesysteem. Bent u Register Belastingadviseur (RB)? In dat geval registreren wij uw aanwezigheid bij onze cursussen. Wanneer u een training heeft bijgewoond en u bent nog niet geregistreerd in het PE-online systeem van de RB, dan verzoeken wij u de desbetreffende training, de datum en uw registratienummer voor 26 januari a.s. aan ons door te geven via educatie@fiscount.nl. Wij kunnen u dan nog tijdig registreren, zodat uw behaalde PE-punten meetellen voor het jaar 2015.


Hoe kunt u de kennis van uw medewerkers naar een hoger level brengen en toch kostbare tijd besparen?

U kent het wel. U of uw medewerker gaat naar een training en de volgende dag wordt de kennis overgedragen aan de collega’s. Zou het niet fantastisch zijn indien alle collega’s gelijktijdig van informatie worden voorzien, zonder kostbare tijd te verliezen aan reizen? Gezamenlijk de verdieping zoeken of juist verbreden op bedrijfskundige thema’s of vaardigheden? Dat kan met een incompanytraining, een training bij u op kantoor. U bepaalt, in overleg met de trainer, het programma, het tijdstip en de locatie. Heeft uw kantoor deelgenomen aan de PE à la Carte in 2015? In dat geval ontvangt u dit jaar 25% korting. Wilt u meer weten of wilt u direct een training plannen? Bel dan Suzan Lommers 038-456 19 01 of stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl.


Steeds hogere opleidingseisen

Uit het tweejaarlijks onderzoek van het ROA, blijkt dat Nederlandse werkgevers steeds hogere opleidingseisen stellen aan hun medewerkers. HBO- en universitaire diploma’s worden in toenemende mate gevraagd. Hun aandeel is in minder dan 20 jaar met maar liefst 50% toegenomen. Bijna 30% van alle beroepen wordt bekleed door een HBO-er of WO-er. Gelijktijdig – en niet onlogisch – nam ook het aantal opleidingsjaren in die periode met bijna een vol jaar toe. Ook op het gebied van vaardigheden ligt de lat steeds hoger. Steeds meer werkgevers eisen van hun medewerkers dat ze zich bijtrainen op zowel inhoud als vaardigheden. Was het ooit een beloning om een cursus of training te mogen volgen, nu wordt het een plicht om te kunnen blijven meekomen.