Heeft u nog een paar PE-punten nodig om 2015 goed af te sluiten? In december staat nog een aantal trainingen gepland. Klik op de ‘lees meer’ hieronder voor de laatste trainingen in december. Bent u meer geïnteresseerd in trainingen bij u op kantoor? Stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl en Suzan Lommers neemt contact met u op over de mogelijkheden.
09-12-2015


De loonadministratie draait om actuele details met directe gevolgen voor werkgevers en werknemers. Details op het gebied van loonheffingen, arbeidsrecht, sociale zekerheid en re-integratie. Tijdens de kwartaalbijeenkomsten Arbeid en Recht vertalen onze trainers actuele thema’s naar de loonpraktijk van MKB-kantoren. Deze bijeenkomsten vinden 4 keer per jaar plaats op 9 locaties. Wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl en Renate Hageman neemt contact met u op. Klik op de lees meer hieronder voor de data in 2016.
09-12-2015


Hoe krijgt u snel inzicht in de belangrijkste fiscale actualiteiten? Tijdens de Vaktechnische Actualiteiten (VTA’s) praten onze fiscalisten u zes keer per jaar bij over de voor uw praktijk relevante fiscale ontwikkelingen: gewijzigde en aangekondigde wet- en regelgeving, standpunten fiscus en natuurlijk de jurisprudentie. Jaarlijks ontmoeten meer dan 700 vakgenoten elkaar tijdens deze interactieve bijeenkomsten op één van de 21 locaties. Wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl en Renate Hageman neemt contact met u op. Voor de data in 2016, klik op de lees meer hieronder.
09-12-2015


Voordelen van cursussen en trainingen voor medewerkers

De belangrijkste reden waarom medewerkers cursussen, trainingen en opleidingen mogen volgen is natuurlijk om kennis, inzicht en vaardigheden te verwerven die de functie en de daarbij behorende taken van hen vraagt. Daarnaast zijn er nog diverse andere, zeer positieve bijeffecten. We noemen er vijf. Zo is trainen en cursus volgen een vorm van belonen en de poort naar groei en mogelijk promotie. Bovendien geeft het erkenning en waardering, het levert een frisse kijk op in veelal vast omlijnde processen en het doorbreekt een sleur terwijl men leert.
09-12-2015


Heeft u nog PE-punten nodig om 2015 goed af te sluiten? In december staan nog een aantal trainingen gepland. Klik op de ‘lees meer’ hieronder voor alle trainingen in december. Bent u meer geïnteresseerd in trainingen bij u op kantoor? Stuur een e-mail naar educatie@fiscount.nl en Suzan Lommers neemt contact met u op over de mogelijkheden.
26-11-2015


Voorjaarsprogramma 2016

Inmiddels zijn we alweer druk bezig om de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i ‘ te zetten voor ons voorjaarsprogramma 2016. Onder andere de volgende trainingen zullen worden opgenomen in ons programma: De aangifte IB 2015, Jaarrekening op fiscale grondslag, De herziene Standaard 4410 en Premiekortingen en subsidies. Binnenkort ontvangt u hierover meer informatie.
26-11-2015


Terugblik PE à la Carte

Samen met meer dan 180 deelnemers kunnen wij met een dikke glimlach terugkijken op de 10e PE à la Carte. De trainingen met vernieuwde werkvormen zijn zeer goed ontvangen. Ook op de ongedwongen sfeer rondom de trainingen en de nieuwe rode Fiscount tas is zeer positief gereageerd. Zelfs de eerste voorbereidingen voor de PE à la Carte 2016 zijn al gestart. Deze vindt plaats van dinsdag 15 t/m donderdag 17 november 2016. Zet de datum alvast in de agenda!
26-11-2015


Cliëntenlezing; vak-inhoud met een persoonlijk tintje

Uw persoonlijke relatie met uw cliënten is misschien wel uw belangrijkste ‘gereedschap’. Daarnaast wilt u uw cliënten op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Heeft u er wel eens over nagedacht om deze twee te combineren? Met een cliëntenlezing geeft u uw cliënten de persoonlijke aandacht die ze wensen en tegelijkertijd stelt u ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Meer weten? Mail naar educatie@fiscount.nl.
26-11-2015


In politiek Den Haag is het idee ontstaan om ondernemingen die bedrijfsscholen hebben, rechtstreeks te gaan financieren. Nu is het zo dat deze bedrijfsscholen nog een samenwerkingsverband dienen te hebben met een erkende school. Doorgaans zijn het bedrijfsgerichte opleidingen op MBO- en/of HBO-niveau, zodat de meeste samenwerkingsverbanden met dergelijke scholen bestaan. Er zijn in Nederland op dit moment zo’n 60 bedrijfsscholen. De meeste hebben 20 tot 50 leerlingen. Maar dat is typisch iets voor grote(re) ondernemingen hoor ik u denken, of toch niet?
26-11-2015


Alvast vooruit kijken naar de trainingen in december? Klik op de lees meer voor het overzicht.
12-11-2015


In november vinden onder meer de volgende trainingen plaats: - Samenwerkingsverbanden: Maatschap, VOF en CV - Fiscale actualiteiten in de zorg - Echtscheiding, het proces - Social Media? Leuk, maar hoe genereer ik er business mee? Klik op de ‘lees meer’ hieronder voor alle trainingen in november.
12-11-2015


Het klinkt wellicht vreemd, maar deze vraag wordt ons met enige regelmaat gesteld door kantooreigenaren die hun medewerkers naar een van onze actualiteitentrainingen sturen. ‘Ze doen wel kennis op, maar ik heb het gevoel dat ze er daarna niet alles uithalen’. Of, ‘Als ik vraag hoe de bijeenkomst was, is het antwoord vaak: Ja, leuk, goed’. Onderstaand treft u een eenvoudig schema aan, dat u kunt toepassen ter verhoging van het rendement van een gevolgde training. Een belangrijk bijkomstig voordeel van een dergelijk schema is, dat uw medewerkers al met een andere mindset naar de training gaan. Daar zit direct al de eerste winst.
12-11-2015


Dinsdag 17 november a.s. start weer ons jaarlijkse PE à la Carte. Een efficiënte manier om aan uw PE-verplichting te voldoen. Hebt u nog PE-punten nodig? Klik op de ‘lees meer’ hieronder en zie bij welke training nog plaatsen beschikbaar zijn. Vanwege het 10-jarig jubileum ontvangt u voor ieder gevolgde training een certificaat die recht geeft op 25% korting op een incompanytraining, een cliëntenlezing of een dossierbespreking bij u op kantoor in 2016.
12-11-2015


In december vinden een aantal trainingen plaats voor 4 PE-punten per training. Heeft u nog PE-punten nodig om aan uw PE-verplichting te voldoen? Klik op de lees meer hierna voor het overzicht.
29-10-2015


Procesoptimalisatie Salarisverwerking en waarneming bij afwezigheid

Procesoptimalisatie salarisverwerking: De salarisverwerking van uw kantoor is een complex proces. De salarissoftware is hierbij een belangrijke basis voor een correcte verwerking. Door meer rendement uit uw software te halen, kunt u veel tijd besparen. Deze tijd kunt u weer inzetten om uw cliënten te adviseren. Waarneming bij afwezigheid: Continuïteit bij salarisverwerking is van groot belang voor uw organisatie. Maar wat als uw salarisadministrateur ziek wordt of vertrekt, of om een andere reden tijdelijk zijn/haar werk niet kan doen? Dan is een snelle overname gewenst. Meer weten? Tijdens de PE à la Carte op 17, 18 en 19 november a.s. in Wolfheze is Fiscount Loonservice aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
29-10-2015


Het volgen van een training of cursus is vaak een goede oplossing voor de invulling van een leerbehoefte van zowel de medewerker als het kantoor. Echter, lang niet altijd lukt het de medewerker of uzelf om het geleerde daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Hoe voorkomt u dat het geleerde alleen maar theorie wordt en dus niet gaat renderen? Hoe kan het geleerde naar de eigen werkplek worden gebracht? Vijf manieren om daarmee om te gaan.
29-10-2015


In november vindt de 10e PE à la Carte plaats met onder meer de volgende trainingen: - De herziene Standaard 4410 - Voordelig uit de BV - De coöperatie. Wat is nu eigenlijk het voordeel? - Workshop ‘Iedere tekst een visitekaartje’ Klik op de ‘lees meer’ hieronder voor alle trainingen in november.
29-10-2015


De Accountantskamer heeft in een uitspraak in 2014 aangegeven dat een accountant met een samenstelopdracht zijn klant moet wijzen op de verplichte deelname aan een bedrijfstakpensioenfonds. Een indicatieve verplichtstelling brengt dus niet alleen voor de onderneming risico’s met zich mee, maar ook voor de accountant. Waar moet u op letten en wanneer moet u extra alert zijn? Maakt het voor de grootte van de risico’s uit waar u zich in het proces bevindt? Wat zijn de risico’s van niets doen of even niet ‘opletten’? En wat te doen als meerdere fondsen een verplichtstelling claimen? Mr. Edwald de Voogd van der Straten CPL zal tijdens de training ‘Pensioen van de werknemer; wat is de rol van de accountant’ ingaan op de risico’s en de do’s en don’ts.
29-10-2015Veel gestelde vraag ‘Waarom ontvang ik na iedere training een evaluatie?’

Het antwoord op deze vraag is tweeledig. Natuurlijk willen wij zelf graag uw mening weten. Wat gaat goed? Maar zeker ook: wat kan beter? Waar moeten we rekening mee houden? Welke onderwerpen of werkvormen stelt u op prijs? etc. Daarnaast verlangen diverse organisaties – om overigens verschillende redenen – een evaluatie. De insteek van de organisaties is veelal kwalitatief van aard, maar verschilt qua benadering: van inhoudelijk tot organisatorisch. Daarom dus.


In oktober vinden de volgende trainingen plaats: - Vaktechnische Actualiteiten - VAR afgeschaft per 1 januari 2016. Wat nu? Klik op de ‘lees meer’ hieronder voor de data en trainingslocaties.


Bestaat er bij u twijfel over de btw-toepassing op bepaalde diensten in de zorg? Is detacheren van personeel in de zorg belast met btw? Hoe wordt het gebruikelijk loon van de medisch specialist vastgesteld? Is de freelance verpleegkundige voor de inkomstenbelasting nu wel of niet zelfstandig ondernemer? Welke fiscale knelpunten zijn er momenteel voor de zorginstellingen? Op 9 en 19 november zullen Bert Bosloper en mr. Klaas Schoemaker op een praktische wijze antwoord geven op deze vragen.


Bedrijfsgericht trainen en cursus volgen betekent: uw medewerkers trainen en cursus laten volgen met de bedrijfsdoelen als begin en eindpunt. Uw medewerkers trainen op klantgerichtheid, is pas zinvol indien duidelijk is wat de organisatie daaronder verstaat en wat het onderliggende doel is. Uw medewerker een opleiding financiële planning laten volgen, is pas zinvol indien duidelijk is wat u voor ogen heeft met financiële planning binnen uw organisatie. Hoe wilt u dit vakgebied inzetten? Wat is doel en wat is middel? Past het in de strategie van de organisatie? Vijf valkuilen bij bedrijfsgericht trainen en cursus laten volgen.De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste trainingen beginnen al vol te lopen. Van 17 t/m 19 november a.s. vindt in Wolfheze voor de tiende keer de PE à la Carte plaats. Een educatiemidweek met 30 korte trainingen van 3 PE-uren. Om dit jubileum met u te vieren krijgt iedere deelnemer per gevolgde training een certificaat. Dit certificaat geeft recht op 25% korting op een dossierbespreking, een cliëntenlezing of een incompanytraining in 2016. Wacht niet te lang met inschrijven.
30-09-2015


In oktober vinden naast Arbeid en Recht (3) (A&R) en de Vaktechnische Actualiteiten (5) (VTA’s) onder andere de volgende trainingen plaats: - Fiscale agrarische Actualiteiten - VAR afgeschaft per 1 januari 2016. Wat nu? Klik op de ‘lees meer’ hieronder en u krijgt een overzicht van de trainingen die op korte termijn plaatsvinden.
30-09-2015


De Belastingdienst komt controleren. Wat zijn de formele verplichtingen en wanneer moet de inspecteur een informatiebeschikking afgeven? Welke factoren bepalen het verwerpen van de administratie en wat betekent omkering van de bewijslast? Welke aandachtspunten gelden er bij een vaststellingsovereenkomst? Donderdag 19 november a.s. geeft mr. Klaas Schoemaker antwoord op deze en andere praktijkvragen.
30-09-2015


Opleidingskunde = bedrijfskunde

Iedere organisatie en dus ook elk administratie-, accountants- en (belasting)advieskantoor doet aan opleidingskunde. Door primair de bedrijfsdoelen centraal te stellen in plaats van de persoon, is de insteek van de opleidingskunde veel meer bedrijfskundig van aard dan onderwijskundig. Daarmee benadert de opleidingskunde het leerproces door de bril van het bedrijf. Zodoende heeft u hier op twee manieren mee te maken: vanuit uw eigen organisatie en bij uw cliënten. De vraag hierbij is niet zozeer ‘wat heeft een medewerker nodig’, maar veel meer ‘wat heeft het bedrijf van zijn of haar medewerker nodig, zodat de medewerker zijn of haar werk goed kan doen’. Op het terrein van de opleidingskunde is veel winst te behalen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Daarover de volgende keer meer.
30-09-2015


Naast ‘Schenken of nalaten’ en ‘Fiscale agrarische actualiteiten’ vinden in oktober nog 8 veelzijdige cursussen plaats. Wilt u weten of er een cursus bij zit die voor u of uw collega’s interessant is, klik dan op de ‘lees meer’ hierna.
16-09-2015


De derde dinsdag in september is voor velen een mooie hoedenparade. Anderen vragen zich af wat de regering allemaal uit de hoge hoed gaat toveren op fiscaal terrein voor 2016 en volgende jaren. Sinds dinsdag weten we het en op 23 september zal mr. drs. Jos Schenaarts voor u alle voorgenomen wijzigingen verduidelijken in een speciale Prinsjesdag-bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 – 18.30 uur in het Fletcher Hotel te Nieuwegein. Wilt u zich inschrijven, klik op de ‘lees meer’ hierna.
16-09-2015


Educatieprogramma 2016

Binnenkort gaan wij ons voorbereiden op het voorjaarsprogramma van 2016. Wellicht heeft u nog onderwerpen, cursussen, trainingen of werkvormen die u graag (terug) ziet komen in ons educatieprogramma. E-mail uw suggesties en ideeën naar educatie@fiscount.nl. Dan zorgen wij er weer voor dat ook voor 2016 een mooi programma wordt samengesteld.
16-09-2015


In september vinden de volgende trainingen plaats: - Speciale Prinsjesdag-bijeenkomst - Arbeid en Recht (3) - Fiscale agrarische Actualiteiten - Risico gericht samenstellen Voor meer informatie en inschrijven, klik op de ‘lees meer’ hieronder.
16-09-2015


Samenwerken doen we de hele dag; thuis, met collega’s, met cliënten. Samenwerken is mensenwerk. Soms succesvol en soms uitermate moeizaam. Samenwerken wordt dan samen werken. Waardoor wordt dat verschil verklaard? Wat kunt u met weerstand? Hoe komt u tot draagvlak voor besluitvorming? Samenwerken is nooit klaar. Investeren in de relatie blijft noodzakelijk. Maar hoe doe je dat? Hoe groot is uw invloed? Waar zitten de belangen, waar de behoeften en waar de zorgen? Op dinsdag 17 november a.s. vult drs. Servaas Vrijburg uw gereedschapskist met tal van vaardigheidstechnieken en inzichten waarmee u de volgende dag direct aan de slag kunt.
16-09-2015


In oktober hebben we weer 10 veelzijdige cursussen op het programma staan. Er is voor ieder wat wils. Wilt u weten of er een cursus bij zit die voor u of uw collega’s interessant is, klik dan op de ‘lees meer’ hieronder.
02-09-2015


Wilt u al uw medewerkers tegelijk van informatie voorzien, zonder veel tijd kwijt te zijn aan reizen? Gezamenlijk de verdieping zoeken of juist verbreden op bedrijfskundige thema’s of vaardigheden? Dat kan met een incompanytraining, een training bij u op kantoor. U bepaalt de datum, tijdstip en locatie, Fiscount verzorgt - in samenspraak met u - het programma. U kunt kiezen uit een cursus uit ons educatieprogramma of u geeft zelf een onderwerp aan die u behandelt wilt hebben.
02-09-2015


Naast Vaktechnische Actualiteiten en Arbeid en Recht vinden in september de volgende cursussen plaats: - Risicogericht samenstellen - Zeg wat je ziet - voor niet-accountants - Fiscale agrarische actualiteiten Wilt u meer informatie of direct inschrijven, klik op de ‘lees meer’ hierna.
02-09-2015


PE à la Carte bestaat dit jaar 10 jaar! Om dit met u te vieren ontvangt u per gevolgde cursus tijdens de PE à la Carte 2015 een certificaat. Ieder certificaat geeft recht op 25% korting op een incompanytraining, een cliëntenlezing of een dossierbespreking in 2016. PE à la Carte is een educatiemidweek (van 17 tot en met 19 november) waar op 3 achtereenvolgende dagen korte cursussen van 3 uur worden gegeven. U heeft de keuze uit maar liefst 30 verschillende titels. Een mooie gelegenheid om aan uw PE-verplichting te voldoen.
02-09-2015


NIEUW Fiscasus Educatie

Vandaag ontvangt u de eerste editie van Fiscasus Educatie. Deze Fiscasus zal om de week op donderdag verschijnen. Cursus, training, persoonlijke ontwikkeling, groei en begeleiding maken een steeds groter en belangrijker onderdeel uit van de vraag en dus ons aanbod. In Fiscasus Educatie gaan we op al deze onderwerpen in. Zowel de inhoud als de ontwikkelingen komen aan bod. Ook zullen we steeds de cursussen en trainingen van de maand zelf als van de maand daarop volgend onder de aandacht brengen. U behoudt zo het overzicht en kan de betreffende cursus makkelijk terugvinden. Heeft u suggesties? Laat het ons weten en mail naar s.lommers@fiscount.nl.
02-09-2015