Een eigen fiscalist op uurbasis in huis

Jos van der Linde RA

"Een zichzelf respecterend accountantskantoor heeft een fiscalist in huis!

Dat geldt ook voor mijn kantoor met één fulltime accountant, vier vaste medewerkers en een accountant in business op afroep voor bijzondere opdrachten.

Voor mij hoeft een fiscalist niet op de loonlijst. Bij Fiscount kan het op uurbasis. Ik heb daar wel mijn voorwaarden aan verbonden. Ik vind dat ik ik zelf voldoende fiscaliteit in huis moet hebben om te kunnen scoren bij de klant. Ook moet ik zelf tijd en ervaring hebben om zelf de zaken uit te kunnen werken tot op een zeker niveau.

Ons kantoor heeft als visie dat we op het hoogst mogelijk niveau klanten moeten kunnen bedienen. De klant bepaalt wat dat niveau moet zijn, wij schalen op zodra nodig. Sommige klanten hebben een permanente behoefte aan die extra kwaliteit, anderen maar een paar keer in hun bestaan. Vaak is onze opleiding en ervaring genoeg maar af en toe heb je specialisten nodig. Wij hebben dat goed geregeld met Fiscount. We hebben een eigen fiscalist, zijn nummer staat voorgeprogrammeerd in onze telefoon en ik weet het ook uit mijn hoofd. Erik Tops is onze man. Hij heeft eigen dossiers van de klanten van ons kantoor waar hij voor heeft geadviseerd. Af en toe komt hij een dag naar ons kantoor, de lopende zaken worden doorgenomen. Vaak nodig ik dan een of meer klanten uit die we samen adviseren. De klant moet weten wie er voor hem/haar werkt maar moet ook weten dat ik de relatiebeheerder ben. De dag eindigt altijd in een flink aantal uit te werken adviezen die ik in principe zelf uitwerk en indien ik dat nodig vind doorneem of laat beoordelen door Erik Tops. In uitzonderlijke gevallen werkt Erik een advies zelf uit, zijn advies gaat wel altijd via mij naar de klant. Op deze wijze heb ik een ervaren fiscalist met voldoende praktijkervaring bij de hand, die goed ingevoerd is in de MKB problematiek. Het kost wat nodig is en levert ook mij advies uren op zodat mijn kantoor een niveau kan bereiken wat zonder Erik niet mogelijk zou zijn."

Kantoor

Cijferhuis bv

Capelle a/d IJssel

Web: http://www.cijferhuis.nl/